xcounter
#

З початку 2014 року силами ТЕЧ 40 БрТА ПС ЗСУ вдалося відновити півтора десятка винищувачів МіГ-29 (фото)

5354
Винищувачі МіГ-29 40 бригади тактичної авіації ПС ЗСУ
Винищувачі МіГ-29 40 бригади тактичної авіації ПС ЗСУ

Загальний обсяг, виконаних військовослужбовцями ремонтних робіт, оцінюється у понад 300 мільйонів гривень

За словами начальника технічно-експлуатаційної частини (ТЕЧ) авіаційної техніки бригади тактичної авіації (40 БрТА ) майора Ігоря Буліча, за період АТО близько 80% винищувачів, що були залучені до бойових польотів, обслуговувались, ремонтувалися і підтримувалися в боєготовності силами пересувної ремонтної групи ТЕЧ 40 бригади тактичної авіації.

"Початок війни ми зустріли з цілою низкою кадрових проблем, які не вирішувалися роками. Є конкретні випадки, коли через скорочення штатів у технічно-експлуатаційних частинах авіабригад залишалося лише по одному спеціалісту на цілі сектори відповідальності", - відзначив Ігор Буліч.

Читайте також: Повітряні Сили ЗСУ провели масштабні льотні навчання (фото)
ТЕЧ 40 БрТА

Наразі ситуація в ТЕЧ дещо змінилися. В 40 бригаді служать високоосвічені фахівці. Майже кожен з них має по дві й більше вищих освіт, а також численні кваліфікаційні курси, семінари, наукові конференції та міжнародний обмін досвідом.

ТЕЧ 40 БрТА

"За допомогою пересувних майстерень інженери можуть виконати регламентні роботи в польових умовах, а також усі необхідні ремонтні чи обслуговуючі дії планера літака, двигуна, авіаційного обладнання, авіаційного озброєння, радіоелектронного обладнання, прицільно-навігаційного комплексу та радіоелектронної боротьби", - повідомив начальник ТЕЧ 40 БрТА.

ТЕЧ 40 БрТА

При цьому, пересувні майстерні здатні виконувати необхідні ремонтні роботи у будь-якій точці країни, за будь-яких умов. Для повної автономії пересувні засоби ТЕЧ обладнані всім необхідним, навіть автономним джерелом живлення у 380 вольтів.

ТЕЧ 40 БрТА

"Коротко кажучи, хороша ТЕЧ ремонтує все: від заклепки – і до ракети", - наголосив Ігор Буліч.

Читайте також: Модернізований винищувач МіГ-29МУ2 почав льотні випробування з ракетами класу "повітря-земля" (фото)