xcounter
#

З 24 лютого США виділили Україні коштів на зброю майже в чотири рази більше, ніж за вісім років до того

1581
З 24 лютого США виділили Україні коштів на зброю майже в чотири рази більше, ніж за вісім років до того

США оголосили про черговий транш військової допомоги, "зірка" якого – ЗРК NASAMS

Вчора, 1 липня, Міністерство оборони США оголосило про додатковий транш оборонної допомоги на суму 820 мільйонів доларів – 50 млн доларів виділяються указом президента США у рамках його адмінповноважень – Presidential Drawdown of Security Assistance (PDA), ще 770 млн доларів виділяються з бюджету відповідно до програми Ukraine Security Assistance Initiative (USAI).

Читайте також: РСЗВ HIMARS розривають тил ворога і б’ють на максимальну дальність
РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS в Україні

У рамках PDA (оперативна передача майна з наявності міноборони США) Збройні Сили України отримають додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

Водночас у рамках USAI Україна отримає дві передові зенітно-ракетні системи NASAMS, до 150 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів, а також чотири додаткових контрартилерійських радари.

M777
Гаубиці M777 нищать російську окупаційну армію

У Пентагоні уточнюють – на відміну від PDA, USAI є органом, згідно з яким США закуповують можливості у промисловості, а не постачають обладнання з запасів Міноборони.

"Це повідомлення є початком процесу заключення контрактів на надання додаткових можливостей Збройним Силам України", – йдеться у повідомленні.

ЗРК NASAMS
ЗРК NASAMS

Таким чином, з початку повномасштабної війни РФ з 24 лютого США виділили Україні вже близько 6,9 млрд допомоги, а загалом з 2014 року Сполучені Штати виділили Україні понад 8,8 млрд оборонної допомоги.

Читайте також: У США тестують мікрохвильову ракету, що випалить усю електроніку армії РФ