xcounter
#

Всі говорять про ефективність HIMARS, але як вони реально вплинули на втрати ЗСУ та кількість обстрілів з боку РФ

11145
Всі говорять про ефективність HIMARS, але як вони реально вплинули на втрати ЗСУ та кількість обстрілів з боку РФ

Український військовий розповідає, як HIMARS впливає на артилерійські обстріли з боку російської окупаційної армії

Ракетні системи HIMARS за місяць знищили 50 російських складів з боєприпасами – за кордоном відзначають високу ефективність та професіоналізм українських військових, що використовують ці системи на полі бою. Але чи вплинуло це на інтенсивність артилерійських обстрілів з боку окупаційної армії?

фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Відповідь на це питання є в матеріалі The Washington Post, яке поспілкувалося з командиром батальйону 93-ї механізованої бригади ЗСУ Богданом Дмитруком.

Читайте також: РФ "знищила" боєприпаси до HIMARS "Калібрами", які збила українська ППО

Так, за його словами, після того, як HIMARS знищив ворожий склад боєприпасів в Ізюмі, кількість обстрілів російською артилерією на їхньому напрямку зменшилася у 10 разів.

Результат роботи РСЗВ HIMARS, відео ілюстративне

Дмитрук та його бійці це пояснюють тим, що окупанти вимушені заощадливіше використовувати свої боєприпаси, а також страхом, що своєю стрільбою вони спровокують ще більш точні постріли HIMARS по позиціях окупантів.

"Вони поняття не мають, де вона знаходиться", – розповідає Дмитрук. Він підтверджує – росіяни вже спробують розмістити свої склади боєприпасів у глибокому тилу, поза зоною ураження ракетної системи HIMARS.

Як стверджує Дмитрук, зменшення артилерійських обстрілів безпосередньо вплинуло на кількість вбитих та поранених в його батальйоні у порівнянні з тим, коли вони три місяці тому були передислоковані на цю ділянку фронту.

"Кожен тиждень у нас приблизно один хлопець отримує струс мозку. До удару HIMARS їх було близько двох-трьох на день через інтенсивність обстрілів", – підкреслює він.

Читайте також: HIMARS з шаленою швидкістю пройшлися по складах боєприпасів армії РФ: скільки об’єктів знищено за місяць