xcounter
#

Віце-прем'єр-міністру Олегу Уруському на КБ "Південне" показали складові нового оперативно-тактичного комплексу

Самохідна пускова установка ОТРК "Сапсан", 2018 р.
Самохідна пускова установка ОТРК "Сапсан", 2018 р.
5248

Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський разом з Міністром оборони України Андрієм Тараном ознайомився з поточним станом виробництва та напрацюваннями вітчизняних підприємств ракетно-космічної галузі у Дніпрі. Про це повідомила прес-служба Мінстратегпрому.

Відвідання Віце-прем'єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським двох стратегічних підприємств – ДП "Південмаш" та ДП "КБ "Південне" передувало нараді з питань вітчизняного ракетобудування.

Зліва знизу на фото - бойова частина ОТРК у розрізі

"Обговоримо Державне оборонне замовлення на 2021 рік, поточний стан реалізації окремих програм та проєктів, а також нещодавно прийняту Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Читайте також: Як в Україні створювались оперативно-тактичні ракетні комплекси

Ухвалення Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, яке має відбутися в короткостроковій перспективі, забезпечить ефективне використання вітчизняного космічного потенціалу та реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони.", – повідомлено на офіційній сторінці віце-прем'єр-міністра Олега Уруського.

Повідомлення супроводжується декількома фото. На одній з них - бойова частина нового оперативно-тактичного комплексу (помітні касетні сладові - один з варіантів спорядження БЧ), на іншій - дві головки самонаведення.

Раніше вони демонструвались на виставці "Зброя та безпека". Конструкція, що знаходиться праворуч від двох ГСН також має відношення до складових оперативно-тактичного комплексу. Ймовірно, це також зразок ГСН.

Безпосередньо на ціль ракета виводиться за схемою “IНС+СНС“, а на кінцевій ділянці захоплюється автономною головкою самонаведення. ГСН до ОТРК, які демонстувались на виставці "Зброя та безпека".

За підсумками виставки "Зброя та безпека 2018" Defense Express повідомляв, що для ракет українського ОТРК "Сапсан" і під експортний "Грім-2" розроблено чотири типи головок самонаведення: електронно-оптична, інфрачервона, радіолокаційна і комбінована, яка об'єднує в собі можливості електронно-оптичної та радіолокаційної, що працює в міліметровому діапоазоні.

Макети ракети та двигуна ОТРК "Грім-2" на виставці "Зброя та Безпека-2016"

Раніше повідомлялось, що Міноборони зацікавлене у пришвидшенні процесу створення в Україні власного високоточного ракетного комплексу середньої дальності від КБ "Південне".

Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк в інтерв'ю Defense Express наприкінці минулого року заявив про те, що "Міністерство оборони ретельно вивчає цей проект і я сподіваюсь, що з 2021 року ми знайдемо всі можливості щодо його фінансування. Щоб найближчим часом ми отримали цей необхідний комплекс на озброєння Збройних сил", - відзначив тоді Олександр Миронюк.

Наскільки ці наміри як щодо ОТРК "Сапсан", так і інших проєктів військового призначення пов'язані з поточною реальністю, можливо, згодом стане зрозуміло за наслідками наради, яку віце-прем'єр-міністр проводить у Дніпрі.

Читайте також: Українські авіаційні ракети з новими ГСН від компанії "Радіонікс" полетять на експорт