xcounter
#

Виробники вибухових речовин та боєприпасів в Україні мають бути об’єднані в холдингову компанію - Олег Уруський

1298
В Україні має бути холдингова компанія з виробництва вибухових речовин та боєприпасів
В Україні має бути холдингова компанія з виробництва вибухових речовин та боєприпасів

Українські виробники вибухових речовин та боєприпасів можуть бути об'єднані в холдингову компанію

В рамках робочої поїздки до Сумської області віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський відвідав КП "Шосткинський казенний завод "Зірка", КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс" і Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів.

КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс" представило віцепрем’єр-міністру України нові розробки та підтвердило готовність виготовлення продукції для потреб гірничо-рудної та вугільної промисловості.

Читайте також: Міністерство стратегічних можливостей: перші кроки з зони хаосу - інтерв'ю з віцепрем'єром Олегом Уруським
Цех на КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс"

Крім того, завод "Імпульс" презентував новий сучасний інструментальний цех, оснащений новітнім станковим парком. Олег Уруський підкреслив, що "саме такими повинні бути підприємства ОПК у найближчому майбутньому".

Віцепрем’єр-міністр також зазначив щодо необхідності виправлення ситуації, яка склалася на КП "Шосткинський казенний завод "Зірка", шляхом розгляду та впровадження перспективних інвестиційних проектів з виготовлення димових і балістичних порохів.

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів організував презентацію сучасного стендового обладнання щодо проведення балістичних випробувань, манометричного комплексу, обладнання, яке забезпечує випробування боєприпасів в умовах підвищених та понижених температур, вологості та тиску, збиральні та споряджувальні дільниці. Зокрема, віцепрем’єр-міністр ознайомився з розробками інституту, які стосуються створення артилерійських боєприпасів осколково-фугасної та бронебійної дії калібрів від 100 до 152 мм.

Олег Уруський зазначив, що підприємства, пов’язані з виробництвом вибухових речовин та боєприпасів, мають бути об’єднані у відповідну холдингову компанію. Зі свого боку Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості буде надавати їм усебічну підтримку на державному рівні.

Читайте також: "Укроборонпром" презентував у Запоріжжі Олегу Уруському концепцію створення першого галузевого холдингу