xcounter
#

"Укроборонпром" презентував у Запоріжжі Олегу Уруському концепцію створення першого галузевого холдингу

2423
Віцепрем'єр міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка"
Віцепрем'єр міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка"

Віцепрем'єр міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості ознайомився з планом об’єднання 9 підприємств-учасників ДК "Укроборонпром" у перший галузевий холдинг

Відповідну інформацію оприлюднила прес-служба Концерну, яка повідомила, що концепцію першої секторальної бізнес-одиниці, яку планується створити як модель корпоратизації ДК "Укроборонпром", було представлено Олегу Уруському у п'ятницю, 31 липня цього року, у Запоріжжі.

Зокрема, під час візиту, Юрій Пащенко, директор "НВК "Іскра", та Роман Бондар (один з низки нових топменеджерів УОП) детально розповіли віцепрем'єр-міністру про плани створення першого галузевого холдингу на базі запорізького підприємства, що дасть змогу реалізувати повністю автономний та замкнений цикл виробництва всієї лінійки радіолокаційних станцій, що перебувають на озброєнні ЗСУ та іноземних держав.

Читайте також: Олег Уруський та представники Ліги оборонних підприємств обговорили шляхи подальшого розвитку українського ОПК
КП

"У єдину групу компаній будуть об’єднані як виробництва, так і конструкторські бюро. Під час створення передбачена релокація промислових потужностей підприємств, які розташовані в інших областях України; процес очищення активів цих підприємств від обтяжень та позбавлення надлишкового майна", - повідомили у прес-службі Держконцерну.

Відзначається, що "конструкторські та інженерні колективи, при цьому, отримують імпульс для подальшого розвитку".

КП

Своєю чергою, Олег Уруський повідомив, що найближчим часом планує зустрітися з Міністром оборони України, та підняти ключові проблемні питання діяльності державних підприємств, що виготовляють та реалізують озброєння та військо у техніку вітчизняного виробництва.

КП

"Ми маємо подивитися один одному в очі і перезавантажити стосунки. Завдання у нас у всіх – спільне: озброювати країну та військо",- відзначив Віцепрем'єр міністр.

Також Олег Уруський відвідав державне підприємство "Івченко-Прогрес", оглянув виробництво й перспективні розробки авіаційних двигунів конструкторського бюро та зустрівся з керівниками авіабудівної галузі України - Вячеславом Богулаєавим та Ігорем Кравченко.

Читайте також: Олег Уруський: розробка державної політики та боротьба з хаосом у промисловості