xcounter
#

Військові США у Польщі провели випробування програмованих боєприпасів Mk310, які підходять для БТР Rosomak та БМП Borsuk

2422
БМП Borsuk отримає програмовані боєприпаси?
БМП Borsuk отримає програмовані боєприпаси?

"Нові польські башти ZSSW-30 для БТР Rosomak і БМП Borsuk підходять для використання аналогічних боєприпасів", – натякають у Польщі

Польща стала першою країною поза межами США, в якій американські військові випробували свої програмовані боєприпаси.

"Бійці 2-го кавалерійського полку перші в армії США провели перші пробні стрільби з використанням 30-мм програмованих боєприпасів Mk310 у Польщі", – йдеться у повідомленні у Twitter.

Читайте також: Нові підводні човни ВМФ типу Columbia несуть руйнівну кількість ядерних боєприпасів

Цей боєприпас призначений для 30-мм автоматичної гармати Bushmaster XM813, яка використовується, зокрема, для колісних бойових машин піхоти M1296 Infantry Carrier Vehicle – Dragoon (ICV-D), які потрапили на озброєння у квітні 2019 року.

Програмований боєприпас Mk310 також використовується й іншими гарматами сімейства Bushmaster, передусім Mk44S Bushmaster II/S, що була обрана Корпусом морської піхоти США як озброєння для колісної бойової машини піхоти ACV-30 сучасного сімейства бойових амфібійних машин.
БМП Borsuk
БМП Borsuk

У польському виданні Defence24 підкреслюють, що ця гармата використовується також у польській дистанційно керованій турельній системі ZSSW-30, розробленій Huta Stalowa Wola і WB Electronics. Ця система нещодавно пройшла серію випробувань.

БТР Rosomak
БТР Rosomak

Таким чином, башта ZSSW-30 може використовувати програмовані боєприпаси, що було однією з передумов проєкту. Отже, польські БТР Rosomak та БМП Borsuk також зможуть використовувати аналогічні боєприпаси.

"Вони будуть особливо корисні проти, наприклад, низьколітаючих повітряних цілей, а також проти скритних цілей", – стверджують у польському виданні.

Програмований боєприпас Mk310 калібру 30×173 мм може працювати у трьох різних режимах: детонація по цілі, детонація по цілі, що утримується та програмований підрив.

Читайте також: Ан-178, ракетні двигуни, важка БМП, боєприпаси та інше – Уряд увімкнув "зелене світло" оборонним проектам