xcounter
#

Військові шпиталі армії РФ не справляються: Кремль почав мобілізацію цивільних медиків - ГУР

14350
Армія РФ намагалась подолати проблеми з медичним забезпеченням завдяки вертольотам, допомогло не сильно
Армія РФ намагалась подолати проблеми з медичним забезпеченням завдяки вертольотам, допомогло не сильно

Армія РФ намагається виправити катастрофічну ситуацію з медичною службою

Високі втрати армії РФ, які станом на 25 липня вже впритул наблизились у "двохсотих" до позначки 40 тисяч, що означає у декілька разів більшу кількість поранених, призвели до "забиття" наявних військових шпиталів.

"Виявилось, що їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів. Це унеможливлює надання якісної медичної допомоги. Тому керівництвом країни-окупанта прийнято рішення про проведення мобілізації (в тому числі в Москві) медичного персоналу", - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Російські вертольоти тікають геть, а Мі-8 та Мі-24 ЗСУ нищать окупантів: втрати армії РФ за добу боїв на півдні України

військовий шпиталь рф
Армія РФ зробила ставку на шпиталі у глибокому тилу, але їх швидко завалило пораненими

Ці заходи проводяться без широкого розголосу та передбачають відправлення цивільних медиків у прифронтові райони. Перевага надається хірургічному персоналу, але "гребуть" і інших фахівців, наприклад, педіатрів перетворюють у фельдшерів, терапевтів у асистентів хірургів. Відомо, що медиків направляють у захоплені Маріуполь, Луганськ та Донецьк.

З боку Defense Express зазначимо, що про вкрай низьку якість надання військової медичної допомоги у РФ вже відомо доволі давно. Мова йде не тільки про славнозвісні "аптечки смертника", в яких є лише джгут та індивідуальний перев'язувальний пакет, часом вироблений ще у радянські часи, а й про загальну організацію медичної служби.

Порівняння аптечки ЗС РФ  та ЗСУ
Порівняння аптечки ЗС РФ (зліва) та ЗСУ (справа)

Наприклад, через те, що польові військові шпиталі армія РФ не розгортала у достатній кількості, як через банальну неготовність медичної служби, так і прорахунки у темпах наступу, то ставку було зроблено на стаціонарні заклади на території РФ, окупованого Криму та Білорусі.

Це створило величезне плече логістики доставки "трьохсотих", що призводило до поглиблення наслідків поранення. Але намагання її прискорення шляхом використання вертольотів особливого ефекту не дало, враховуючи відсутність кваліфікованої медичної допомоги у ближній прифронтовій зоні.

ми-8 санітарний
Мі-8 може перевозити до 12 важких поранених, а з додатковим паливним баком - лише шість

Поєднання ускладнених поранень, через відсутність першої допомоги та довгого шляху до шпиталю, перевантаженість медичного персоналу та банальний дефіцит ліжок, помножений на намагання втаємничити втрати, призів, зокрема, до значної кількості ампутацій кінцівок пораненим рашистам.

Читайте також: Польські танки PT-91 Twardy вже в Україні - передачу офіційно підтверджено без розголошення кількості
ТЕГИ Війна