xcounter
#

Відбились від провокацій РФ: завтра до Одеси прийде корабель Берегової охорони США

6270
За планом спільних навчань, український та американський прикордонні кораблі відпрацьовують злагодженість дій у складі тактичної групи
За планом спільних навчань, український та американський прикордонні кораблі відпрацьовують злагодженість дій у складі тактичної групи

Корабель Берегової оборони США USCG Hamilton йде в супроводі корабля "Григорій Куроп’ятников" - флагмана Морської охорони ДПСУ

кУчора, на світанку 8 травня, на відстані більше 100 морських миль від Одеси флагманський корабель Морської охорони Держприкордонслужби "Григорій Куроп’ятников" зустрів корабель Берегової оборони США USCG Hamilton.

Про це сьогодні, 9 травня, сповістила прес-служба самої ДПСУ.

Читайте також: Берегова охорона США посилає корабель в Чорне море: як він зможе протидіяти РФ
Вид на корабель USCG Hamilton із носової частини "Григорія Куроп'ятникова"

Зазначається, що мета візиту USCG Hamilton – проведення спільних маневрів у морі, забезпечення безпеки судноплавства, ділова зустріч представників Берегової охорони США та Морської охорони.

По дорозі до Одеси обидва кораблі - "Григорій Куроп’ятников" та USCG Hamilton відпрацьовують злагодженість дій у складі тактичної групи із нарощенням складності завдань.

Морська охорона ДПСУ зустрічає своїх американських колег

Навчальні завдання для обох кораблів ускладнили кораблі РФ – два сторожові кораблі Берегової охорони російського ФСБ проекту 22460 "Охотник" та неназваний корабель ЧФ РФ.

Кораблі проекту "Охотник" мають такі базові характеристики: водозаміщення - до 750 тонн, головне озброєння - одна шестиствольна артустановка АК-630 калібром 30 мм

Щоб завадити проходу українського та американського кораблів, кораблі країни-агресора заявляли про начебто закриття зони проходу, виконували небезпечні маневри і так намагались витіснити із "застовбленої" акваторії своїх опонентів.

USCG Hamilton USCG Hamilton відбивається від агресивних дій росіян

Втім, такі маневри росіян не завадили спільним навчанням кораблів "Григорій Куроп’ятников" та USCG Hamilton: вони й далі залишаються у морі та продовжують відпрацьовувати програму маневрів.

Радіолокаційна станція корабля Морської охорони "Григорій Куроп'ятников"
Читайте також: Defender Europe 21: реактивна артилерія США провела стрільби в Естонії