xcounter
#

Берегова охорона США посилає корабель в Чорне море: як він зможе протидіяти РФ

2136
Кораблі класу Hamilton можуть захищатись від протикорабельних ракет
Кораблі класу Hamilton можуть захищатись від протикорабельних ракет

До переходу в Чорне море корабель Берегової охорони США Hamilton в Егейському морі провів спільні навчання із есмінцем Roosevelt – одним із двох кораблів, що мали прибути в регіон у випадку ескалації агресії Кремля

Шостий флот ВМС США у своєму Twitter сповістив: у Чорне море заходить корабель Берегової оборони США USCG Hamilton, котрий діятиме спільно із союзниками НАТО та партнерами в регіоні. В даному випадку мова саме про корабель, оскільки водотоннажність Hamilton сягає 3,2 тисяч тонн.

До цього моменту цей корабель проводив спільні навчання в Егейському морі із есмінцем Roosevelt класу Arleigh Burke – одним із двох кораблів ВМС США, що мали увійти в Чорне море для стримування можливої агресії РФ.

Читайте також: ​Bayraktar TB2 ЗСУ діяв поблизу окупованого Криму та Донбасу разом із БПЛА та літаками НАТО (оновлено)
Навчання кораблів USS Roosevelt та USCG Hamilton в Егейському морі

Які саме завдання виконуватиме новоприбулий корабель Берегової охорони США USCG Hamilton – поки невідомо. Також невідомо – які саме завдання відпрацьовував USCG Hamilton при спільних навчаннях із есмінцем Roosevelt.

Але деякі припущення цілком можна зробити, якщо проаналізувати деякі джерела відкритої інформації.

Корабель USCG Hamilton став до строю Берегової охорони США в 2014 році

Для початку, слід поглянути на тактико-технічні характеристики корабля USCG Hamilton:

  • повна водотоннажність – 4600 тонн;
  • довжина корпусу – 123 метри;
  • ширина корпусу – 16 метрів;
  • швидкість ходу – до 28 вузлів;
  • дальність та автономність плавання – 12 тисяч морських миль та до 60 діб автономного плавання;
  • екіпаж – 167 осіб;
  • озброєння та оснащення: одна гармата МК 110 калібру 57 мм, чотири кулемети Browning M2. гвинтокрил Eurocopter MH-65 Dolphin, дві установки MK 36 SRBOC для постановки завад протикорабельним ракетам.

По суті, мова про корабель із характеристиками, еквівалентними ТТХ нашого фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Фрегат "Гетьман Сагайдачний"

Зважимо ще на один факт. РФ оголосила закритими для польоту та проходу іноземних літаків та кораблів деяких ділянок акваторії навколо окупованого Криму, зокрема – в районі Керченської протоки.

Але таку заборону авіація НАТО уже успішно проігнорувала: зокрема, 21 та 26 квітня у "закритих" районах виконали прольоти американські розвідувальні БПЛА RQ-4 Global Hawk.

RQ-4 Global Hawk ВПС США

Відповідно, можемо припустити, що корабель Берегової охорони США USCG Hamilton прибув у Чорне море зокрема, щоб також демонстративно проігнорувати заборону РФ на прохід навколо берегів окупованого Криму, зокрема - в районі Керченської протоки.

Свої сценарії протидії зухвалим діям Кремля у Чорному морі відпрацьовують й наші військово-морські сили: зокрема, минулого тижня Мі-14 Морської авіації провели навчання із бомбометанням по надводним цілям
Читайте також: Прикрили Одещину й Миколаївщину: берегова артилерія та морська піхота вчились атакувати ворожий десант