xcounter
#

Прикрили Одещину й Миколаївщину: берегова артилерія та морська піхота вчились атакувати ворожий десант

11593
Для навчань залучили розрахунки гармат 2А36 "Гиацинт-Б"
Для навчань залучили розрахунки гармат 2А36 "Гиацинт-Б"

При цьому гармаші українського флоту вчились оперативно переміщати й маскувати свої гармати

Прес-служба Військово-Морських Сил України сповістила: 406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова провела тактико-спеціальні заняття.

Артилеристи вчились діяти під час захисту морського узбережжя від десанту противника, зоною для навчань були Миколаївщина та Одещина. Часовий період проведення таких занять – не уточнюється.

Читайте також: Новий дивізіон РК-360МЦ "Нептун" для ВМСУ на шасі Tatra: перші зразки мають бути готові вже до Дня Незалежності
Гармата 2А36 "Гиацинт-Б" має прицільну дальність стрільби до 28 кілометрів

Зазначається, що бійці берегової артилерії ВМС України тренувалися діяти за встановленим сигналом, здійснювали марш у визначені райони, проводили підготовку до вогневого ураження цілей, здійснювали міжпозиційне переміщення і також виконували спеціальні нормативи.

Обслуга однієї гармати 2А36 "Гиацинт-Б" складає вісім осіб

Окрім цього, гармаші українського флоту відпрацювали підготовку та вибір, обладнання й маскування основних і запасних вогневих позицій.

Паралельно, військовослужбовці 36 бригади морської піхоти провели на Одещині тактико-стройові навчання по темі організації протидесантної оборони на загрозливих напрямках.

Колонна морської піхоти ВМС України на марші
За легендою навчань, тактична група морської піхоти отримала сигнал про наступ умовного ворога, після чого здійснила марш колоною військової техніки в район ймовірного прориву.

До складу тактичної групи морської артилерії також було включено реактивну артилерію та протитанкові засоби, котрі є в розпорядженні морської піхоти.

Протитанкові гармати "Рапіра" морської піхоти ВМС України

Слід відзначити, що такі тренування берегової артилерії та морської піхоти стало одним із елементів цілого ланцюжка навчань, котре ВМС України провело протягом останнього тижня.

Зокрема, як розповідав Defence Express, 19 квітня флоти України та Румунії провели спільне навчання типу PASSEX у акваторії Чорного моря. Для їх проведення було залучено СДК "Юрій Олефіренко" та румунський корвет Contraamiral Horia Măcelaru.

Український десантний корабель "Юрій Олефіренко" зокрема відпрацьовував задачі по протиповітряній обороні та буксируванню умовно пошкодженого румунського корвета

22 квітня морська піхота відпрацьовувала висадку на Тендрівську косу. 23 квітня гелікоптери Мі-14 Морської авіації ВМС відпрацьовували бомбометання по надводним цілям.

А 24 квітня ВМС України провели спільні тренування із Повітряним Силам України та Держприкордонслужбою.

Один із катерів ВМС України типу Islland та допоміжний корабель "Олександр Охріменко"
Читайте також: Морська піхота ВМС України вчилась застосовувати Bayraktar ТВ2