xcounter
#

Атака на кораблі противника й висадка десанту: ВМС України активізували бойову підготовку

7464
Наші моряки готуються відбивати атаку агресора, і також – відпрацьовують взаємодію із країнами-партнерами Чорноморського регіону
Наші моряки готуються відбивати атаку агресора, і також – відпрацьовують взаємодію із країнами-партнерами Чорноморського регіону

Український флот готується діяти в умовах чисельної переваги сил ворога

Паралельно зі своїми колегами із Повітряних Сил та Сухопутних Військ ЗСУ свою бойову підготовку активізували й Військово-Морські Сили України.

Зокрема, як повідомила прес-служба Міноборони України, 22 квітня цього року сили морської піхоти провели навчальну висадку на Тендрівську косу. Для проведення цих маневрів залучався десантний катер "Сватове".

Читайте також: Підрозділи ППО "знищили" повітряні цілі ворога на півдні України: вчаться діяти непередбачувано
Десантний катер "Сватове", перед висадкою морських піхотинців на Тендрівську косу

За три дні до цього, 19 квітня, військово-морські сили України та Румунії провели спільне навчання типу PASSEX у акваторії Чорного моря. Від української сторони було виставлено середній десантний корабель "Юрій Олефіренко", від румунської – корвет Contraamiral Horia Măcelaru.

Корвет Contraamiral Horia Măcelaru призначений для боротьби з підводними човнами, його повна водотоннажність - 1600 тонн

Під час цих навчань відпрацьовувалось відбиття атаки малорозмірних катерів, контроль за безпекою мореплавства у визначеному районі, організація протиповітряної оборони та буксирування ушкодженого корабля (в даному випадку – румунського корвета).

Навчання завершились урочистим проходом обох кораблів-учасників навчання

Водночас, 23 квітня цього року, морська авіація ВМС України провела навчання по ураженню надводних цілей авіаційними бомбами.

До навчань були залучені гвинтокрили Мі-14, маневри відбувались за наступним сценарієм: у визначеному районі батальйони аеродромно-технічного забезпечення, зв’язку і радіотехнічного забезпечення розгорнули оперативний майданчик з відпрацюванням заходів маскування, оборони і охорони польових об'єктів.

Морські авіатори розгортають польовий командний пункт для управління діями гвинтокрилів Мі-14

Після отримання цілевказівок, морські авіатори відпрацювали маневр з подолання ППО умовного противника, вихід на бойовий шлях, пошук і знищення надводних цілей методом практичного бомбометання.

Морська авіація має лише три гвинтокрили Мі-14 в протичовновій версії

При цьому екіпажі Мі-14 виконували такі вправи, як бомбометання з пікіруванням, кабріруванням, виконанням бомбометання з різних напрямків, висот і швидкостей, в умовах застосування противником радіо-електронних перешкод.

Бомбометання із гвинтокрила Мі-14
Читайте також: Великобританія розмістила крило Eurofighter Typhoon поблизу України на авіабазі у Румунії