xcounter
#

В Україні засвітилися нові САУ від США, передачу яких анонсували в січні разом з Bradley

13782
Вогонь з САУ Paladin, всі фото – U.S. DoD
Вогонь з САУ Paladin, всі фото – U.S. DoD

Всього повідомлялося про передачу 18 одиниць цих САУ для ЗСУ

Збройні Сили України продовжують посилюватися озброєнням та військовою технікою, що передаються у рамках оборонної допомоги США – на одному з фото засвітилися одразу 155-мм самохідні артилерійські установки M109A6 Paladin, які вже знаходяться в Україні.

Нагадаємо – про передачу цих САУ повідомлялося на початку січня цього року в рамках одного з рекордних пакетів оборонної допомоги на 3 млрд доларів, в якому також були й БМП Bradley.

Читайте також: У США порахували скільки снарядів загалом Пентагон відправив до України
БМП Bradley
БМП Bradley

Всього тоді було оголошено про передачу 18 самохідних артилерійських установок (спершу повідомлялося без зазначення конкретного типу машини, згодом у Пентагоні таки уточнили, що йдеться саме про M109A6 Paladin), і через чотири місяці після оголошення про передачу щонайменше дві з них засвітилися в ЗСУ.

Раніше ми вже детально розповідали про САУ M109A6 Paladin, зокрема як вона виглядає всередині. Першу модернізовану машину Армія США отримала в 1994 році, останню – в 1999.

З найважливішого – було інтегровано в єдину мережу керування цифрову навігаційну систему та систему управління вогнем. Машина також має краще бронювання, модернізований двигун та ходову, збільшений боєкомплект з 36 до 39 снарядів.

Як раніше розповідав Defense Express, нещодавно США повідомили про черговий пакет оборонної допомоги для ЗСУ, де, зокрема, вперше за декілька місяців оголошено про передачу невизначеної кількості 155-мм артилерійських систем, а також некерованих авіаційних ракет Hydra-70.

Читайте також: Проект передачі новітніх САУ Caesar на шасі Tatra 815-7 8х8 ЗСУ був складним, але перші машини вже в Україні