xcounter
#

В ДНДІ почала працювати сучасна лабораторія з випробування текстильних та конструкційних матеріалів (фото)

896
Нова лабораторія з випробування текстильних та конструкційних матеріалів ДНДІ ВС ОВТ
Нова лабораторія з випробування текстильних та конструкційних матеріалів ДНДІ ВС ОВТ

Зокрема на новому обладнанні вже проведені лабораторні випробування окремих парашутних систем ЗСУ

На базі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ), здійснюється розбудова сучасної лабораторно-випробувальної бази.

Як повідомила прес-служба ДНДІ, наразі вже створена та отримала відповідну акредитацію лабораторія текстильних та конструкційних матеріалів.

Читайте також: ПС ЗСУ збираються закупити 30 парашутних систем для винищувачів Су-27 та МіГ-29 майже на 18 млн гривень (фото)

Нове обладнання дозволяє проводити випробування за стандартами Альянсу парашутно-десантного, аварійно-рятувального, речового майна, спеціального спорядження, комплексів бойової екіпіровки, складових польових містечок, тощо.

ДНДІ

Зокрема, вперше з 2014 року військовими науковцями було проведено лабораторні випробування щодо збільшення встановлених показників десантної парашутної системи Д-5, що знаходиться на постачанні та має широке застосування в ЗСУ.

ДНДІ

Найближчим часом нова лабораторія випробує парашутні гальмівні посадкові системи вітчизняного розробника для винищувачів МіГ-29, а надалі для Су-24, Су-25 та Су-27.

МіГ-29
МіГ-29УБ 86 синій (сн-50903018194) Повітряних Сил ЗСУ на аеродромі в Івано-Франківську у 2016 році / Фото: Сергій Смолєнцев

Також у поточному році планується проведення випробувань парашутних рятувальних систем, які використовується на гелікоптерах Мі-2, Мі-8, Мі-24, Ка-27 та на військово-транспортних літаках Повітряних сил ЗСУ.

парашути
Виробництво парашутів на НВП "Авіаційні системи України"

Відзначається, що використання сучасної науково-дослідної лабораторії ДНДІ ВС ОВТ дозволить зменшити витрати Збройних Сил на понад мільйон гривень щорічно, тільки з 2014 по 2020 роки було витрачено майже 12 млн грн на укладення договорів з цивільними промисловими підприємствами щодо продовження визначених показників рятувальних парашутних систем на замовлення Командування ПС ЗСУ.

Читайте також: В ДНДІ проводять визначальні відомчі випробування БПЛА PD-2 (фото)