xcounter
#

Уражено новий "шушпанцер" рашистів на базі БТР-80: оператор переобрав ціль за секунди до влучання (відео)

21785
FPV-дрон "Пегас", фото "Ескадрон"
FPV-дрон "Пегас", фото "Ескадрон"

Бійці 72-ї бригади поцілили у новий російський "шушпанцер" – БТР-80 з пусковими для ракет С-8

Сили оборони України ефективно використовують FPV-дрони для ураження озброєння та військової техніки російського окупаційного війська на полі бою – нещодавно у мережі з’явилося нове відео з використанням дронів нашими операторами по російських машинах, і в ньому варто виокремити низку цікавих деталей.

Читайте також: Як бійці ЦСО "А" кошмарять рашистів FPV-дронами: відео з влучними ударами по техніці окупантів

На відео вище – кадри роботи бійців 72-ї окремої механізованої роботи поблизу Вугледару, що в Донецькій області. І це вперше, коли оприлюднені кадри ураження одного з російський "шушпанцерів", який з’явився зовсім нещодавно – а саме бронетранспортером БТР-80 з двома блоками УБ-32 для відстрілу некерованих авіаційних ракет С-8 з "мангалом" зверху.

Така машина "засвітилася" в росіян зовсім нещодавно, перше фото цього "шушпанцера" з’явилися у мережі в цьому місяці, і виглядає ця машина як спроба окупантів відродити клас "бойових машин авіанавідників, відомих як БОМАН.

БТР-80 раккети С-8
Російський БТР-80 з блоками УБ-32 для застосування ракет С-8, фото ілюстративне

І цілком ймовірно, що саме та машина, яка засвітилася раніше на фото (зображення вище) могла стати ціллю для нашого оператора FPV-дрона, і тут ми переходимо до ще одного моменту, який насправді вартий уваги.

Так, на відео, крім машини, ми бачимо щось схоже на "мангалізований" мопед – саме в цю ціль спершу летів перший FPV-дрон, оператор якого "полював" на російські машини. І окремо варто відзначити професіоналізм бійця, який вчасно прийняв рішення про зміну цілі, відвів дрон назад і знайшов та поцілив у БТР-80.

FPV-дрон
Момент ураження російського "шушпанцера" другим FPV-дроном

Далі у "шушпанцер" прилетів ще один FPV-дрон, після якого можна помітити детонацію боєприпасів. І хоча залишається незрозумілим, які пошкодження отримав бронетранспортер, можна припустити, що він щонайменше відправиться на ремонт.

Загалом FPV-дрони – це відносно недорогий спосіб ураження ворожої техніки, який в руках умілого оператора може бути доволі ефективною зброєю. Водночас навчитися керувати FPV-дронами не так вже й легко – для прикладу, як раніше розповідали Defense Express Центрі підготовки операторів БПЛА "Крук", якщо підготовку на звичайні квадрокоптери завершують близько 90-95%, то на FPV-дрони – всього 60-70%, водночас базовий курс навчання на той же Mavic становить п’ять днів, то на те, щоб опанувати FPV-дрон потрібно мінімум два тижні, а то й більше.

Читайте також: Схоже, окупанти запустили масштабне серійне виробництво FPV-дронів, і це насправді дуже серйозна загроза