xcounter
#

Українські та американські десантники проведуть спільну висадку із С-130

1005
Висадка десанту із літака С-130, фото ілюстративне
Висадка десанту із літака С-130, фото ілюстративне

Це буде одним із елементів міжнародних навчань RAPID TRIDENT 2021, що триватимуть в Україні з 20 вересня по 1 жовтня цього року

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася завершальна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання RAPID TRIDENT 2021.

Для проведення цього навчання, як пише АрміяInform, планується залучити до шести тисяч військовослужбовців, а кількість країн-учасниць навчання може сягати п’ятнадцяти.

Читайте також: Повітряні Сили тренувались атакувати БПЛА ворога за допомогою МіГ-29
Конференція по плануванню навчань RAPID TRIDENT 2021, фото - АрміяInform

Навчання RAPID TRIDENT 2021 відбуватимуться у межах міжнародного військового співробітництва та за підготовки Збройних Сил України. Першою особливістю цьогорічних навчань RAPID TRIDENT стане те, що вони будуть поєднані із загальним сценарієм навчань "Об’єднані зусилля-2021".

Українські спецпризначенці готуються до висадки в тилу за допомогою американського конвертоплана Bell V-22, фото ілюстративне

Другою особливістю RAPID TRIDENT 2021 стане те, що командування цих навчань створюватиме багатонаціональні підрозділи. Зокрема, вперше за історію навчань відбуватимуться батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою.

І в рамках цих заходів – заплановано проведення спільної висадки українських і американських десантників із літака С-130 військово-транспортної авіації США.

Багатонаціональний підрозділ, до складу якого входять бійці ЗСУ та Корпусу морської піхоти США відбиває засідку противника, ілюстративне фото з навчань "Сі Бриз-2021"

"Побічним" елементом цих навчань стане проведення оцінки кількох підрозділів Збройних Сил України, у межах програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей.

Окрім того – інструктори НАТО під час RAPID TRIDENT 2021 проведуть в Україні Курс оцінювачів НАТО.

Збройні Сили України прагнуть посилити свою взаємодію із країнами-партнерами по НАТО
Читайте також: Українські морпіхи відпрацювали контратаку під прикриттям грузинських БМП-2