xcounter
#

Українські морпіхи відпрацювали контратаку під прикриттям грузинських БМП-2

2375
Це - один із епізодів міжнародних навчань Agile Spirit -2021
Це - один із епізодів міжнародних навчань Agile Spirit -2021

Також бійці морської піхоти ВМС України опанували колісні бронемашини Didgori-1 та Didgori-2, що належать армії Грузії

В Грузії зараз тривають міжнародні навчання Agile Spirit – 2021, для участі в яких Україна спорядила зведену роту окремого батальйону морської піхоти та офіцерів управління окремої бригади морської піхоти.

Ці навчання триватимуть із 26 липня по 6 серпня цього року. В рамках Agile Spirit – 2021 морські піхотинці ВМС України уже тренувались приводити до бою кулеметів М249 та гвинтівок М4.

Читайте також: Грузія проведе переозброєння армії, український ОПК може долучитись до цього процесу
Збройні сили України та Грузії зміцнюють свою бойову співдружність

Тепер же – морські піхотинці тренувались діяти спільно із військовослужбовцями армії Грузії, та під прикриттям бронетехніки сухопутних частин грузинського війська. Про це розповідає прес-служба Міністерства оборони України.

Українські морпіхи висуваються в район ведення дій

Зазначається, що такі спільні заняття по тактичній підготовці відбувались на полігоні Орфоло в Грузїї. Під час занять солдати України та Грузії виконували переміщення пішим порядком та на техніці, і також – виконання контратаки.

Для таких занять використовувались БМП-2, колісні бронемашини Didgori-1 та Didgori-2, що стоять на озброєнні армії Грузії. Для застосування такої техніки були сформовані змішані екіпажі, до яких увійшли військовослужбовці України та Грузії.

Морські піхотинці ВМС України готуються до атаки із використанням бронемашин армії Грузії

Робота на техніці у складі саме таких змішаних екіпажів допомогла досягти основної мети навчального дня – синхронізації дій між українськими та грузинськими солдатами під час спільної контратаки.

Головною метою заняття було вдосконалення навичок у ході спільних дій та налагодження взаємодії між підрозділами Збройних Сил України та Збройних Сил Грузії.

Спільна контратака солдат України та Грузії відбулась успішно
Читайте також: М120-15 "Молот": як доопрацювали міномет та навчать працювати натівськими мінами (відео)