xcounter
#

Грузія проведе переозброєння армії, український ОПК може долучитись до цього процесу

1958
Грузинське військо прагне посилити свою вогневу міць
Грузинське військо прагне посилити свою вогневу міць

Серед пріоритетів оборонного відомства Грузії – безпілотні системи та артилерійські комплекси

Міністерство оборони Грузії оприлюднило план переозброєння національного війська до 2030 року.

Як пише портал Janes, у цьому плані розставлені такі акценти: закупівля безпілотних літальних апаратів, закупівля нових артилерійських систем, активізація будівництва житла та іншої інфраструктури для військових.

Читайте також: "Маяк" після "Нічного Хижака" розробляє 23 та 30-мм антиматеріальні піхотні гармати для ЗСУ
Грузинські піхотинці ведуть вогонь з міномета

Зокрема, міністр оборони Грузії Джуаншер Бурджуладзе розповів, що у поточному році національне військо має отримати в якості допомоги від США додаткові протитанкові комплекси Javelin.

При цьому оборонне відомство Грузії веде перемовини із військово-промисловими компаніями Польщі та Південно-Африканської Республіки про створення спільних підприємств по виробництву озброєння.

Бійці Сил спеціальних операцій Грузії проводять тренування

Сама Грузія має намір стимулювати появу потужностей по виробництву безпілотних літальних апаратів різних типів, котрі головним чином будуть виконувати розвідку в інтересах грузинської армії.

До оновлення парку своєї артилерії Грузія планує приступити в 2024 році, акцент при цьому буде поставлений на купівлю мінометних систем у грузинських виробників, і також – купівлю іншого роду артсистем в іноземних виробників.

Самохідна артилерія грузинської армії на марші

Яку суму грошей Міноборони Грузії готове витратити на переозброєння свого війська – поки що невідомо. Але навряд чи підприємствам українського ОПК варто втрачати можливість здобути контракти від грузинських замовників.

Тим більш, що наші підприємства мають саме те, чого хочуть грузинські військові. І водночас – Україна та Грузія розвивають тісну оборонну співпрацю.

Реактивна артилерія армії Грузії демонструє свою вогневу міць

Нагадаємо, як розповідав Defense Express, ВМС України відправили до Грузії своїх морських піхотинців та корабельну групу в складі середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" та патрульного катера "Слов'янськ".

Мета походу – участь у міжнародних навчаннях Egile Spirit-2021, які саме зараз відбуваються в Грузії.

Колонна бронетехніки та САУ грузинської армії на марші
Читайте також: В КБ "Луч" хочуть розширитись: кажуть, що не вистачає місця для нормальної роботи