xcounter
#

Українське серце для ЗРК, "Тайфун-1" вистрілив на максимальну відстань та нові клістрони від "Радіонікс": події тижня від Defense Express

11149
Міноборони відновить вантажівки радянських часів
Міноборони відновить вантажівки радянських часів

Масштабний ремонт вантажівок "радянських часів" обійдеться ЗСУ у половину вартості нових аналогів типу КрАЗ чи Богдан; як виглядають нові клістрони від компанії "Радіонікс"; українські 122-мм РС "Тайфун-1" випробували пусками на максимальну відстань – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Масштабний ремонт вантажівок

Відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України замовив масштабний ремонт військових вантажівок.

Читайте також: Перспективи підводного флоту РФ. ч.1
КамАЗ
Радянські/російські КамАЗ-4310 й досі експлуатуються ЗСУ

Загалом, за шістьма тендерами, розміщеними на сайті публічних закупівель ProZorro, планується відремонтувати 235 вантажних автомобілів різних моделей на загальну суму у 276,827 млн грн.

Варто додати, що наразі контракти з переможцями тендерів ще не укладені, однак їм вже повідомили про намір укласти договір.

Богдан та КрАЗ вантажівки
Нові "Богдан-6317" або "КрАЗ-6322" обійшлися б ЗСУ лише у два рази дорожче ніж капітальний ремонт радянських вантажівок

Також варто зауважити, що ремонт "сивої радянської спадщини" (як можна побачити з модельного ряду, мова йде про відновлення радянських вантажівок, вік яких становить мінімум 30 років, а в середньому, ймовірно, набагато більше) досить дороге задоволення. Більше деталей – в матеріалі Defense Express.

Повітряні Сили оновлять аеродроми та профінансують розробку вітчизняного ЗРК

Загроза "великої війни" з РФ для нашої держави лише загострюється, і такій війні важливе місце належатиме Повітряним Силам як складової наших Збройних Сил.

МіГ-29
МіГ-29 – "робоча конячка" нашої тактичної авіації

Відповідно, Командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов напередодні Дня Повітряних Сил розповів журналістові телеканалу ICTV про плани переоснащення військової авіації України, а текст цього інтерв’ю – оприлюднила прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ. Про що саме розповів Дроздов – дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Міноборони України проводить експертизу снарядів калібру 100 та 152 мм

Міністерство оборони України у липні ц.р. замовило перевірку одразу двох типів снарядів - 100-мм пострілів з осколково-фугасним снарядом підвищеної могутності УОФ-12 до протитанкової гармати МТ-12 та 152-мм осколково-фугасного снаряда ОФ-29 до буксированих гармат 2А36 "Гіацинт-Б" й САУ 2С5.

снаряди
Вогневі випробування чеських 100-мм УОФ-12 та 152-мм ОФ-29 від ДАХК "Артем"

Інформація про укладення відповідних контрактів розміщена на майданчику державних закупівель ProZorro.

При цьому, в тендерній документації не вказується, снаряди з яких партій чи від якого виробника мають пройти перевірку і чим саме вона була викликана.

100-мм снаряд
Артилерист 30 ОМБр зі 100-мм пострілом УОФ12 під час тестів на рівенському полігоні у травні 2021 року

Проте Defense Express повідомили, що ці перевірки є відповідно спланованими і, окрім вже отриманих висновків зі словацької лабораторії, важливо для об'єктивної картини отримати висновки від ТОВ «Центр промислової діагностики та контролю» та ДержНДІХП.

Українські 122-мм РС "Тайфун-1" випробували пусками на максимальну відстань

Випробувальні пуски нових зразків озброєння проводились на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України "Алібей", що в Одеський області.

Як повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ, загалом було здійснено чотири успішних пуски – два реактивними снарядами "Тайфун-1", а інші два - "модернізованими та відновленими зразками ракет для "Точки-У".

ОТРК
У липні 2021 року на полігоні "Алібей" також випробували "модернізовані та відновлені" ракети для ОТРК "Точка-У"

Нагадаємо, це вже четвертий з відомих епізодів випробувань української версії 122-мм реактивних снарядів, що мають замінити радянські РС 9М22 для РСЗВ БМ-21 "Град" та інших подібних систем. На відміну від попередників, розробка ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" може стріляти на вдвічі більшу відстань – 40 км.

Українське серце для ЗРК

Компанія "Радіонікс" має власне рішення для розв'язання одного з болючих питань для вітчизняної Протиповітряної оборони. А саме - браку надвисокочастотних приладів, або підсилювачів потужності, які виготовляються у Росії і використовуються у складі зенітних ракетних комплексів. Зокрема, С-300 ПТ/ПС, С-300В, Бук тощо.

ЗРК С-300ПС
Пуск ракет з ЗРК С-300ПС

Оснащеність вітчизняної протиповітряної оборони усіма необхідними комплектуючими, у тому числі вітчизняного виробництва – питання критичне для обороноздатності України. Одними з таких важливих складових є клістрони - надвисокочастотні прилади, від яких залежить спроможність виконання бойових завдань зенітними ракетними комплексами ЗС України. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: Приречені на переозброєння: арсенал протидії дронам та новинки для бійця (огляд виставки "Зброя та безпека-2021", частина 4)