xcounter
#

Україна планує збільшити до $1,5 мільярда затрати на оборонну промисловість – CNN

2485
Крилата ракета "Нептун", фото ілюстративне
Крилата ракета "Нептун", фото ілюстративне

Уряд анонсує відродження українського ОПК та закладає відповідні кошти на це

Кабмін України в 2024 році планує витрати 1,5 мільярдів доларів на індустрію виробництва озброєння і техніки, що у 7 раз більше від показника таких же затрат в 2023 році. Така стаття видатків уже закладена в державний бюджет на наступний рік.

Про це оголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, а плани такого нарощення затрат на ОПК виникли на тлі того, що наша держава все частіше використовує далекобійні ракети та дрони для ударів по військовим об’єктам далеко за лінією фронту, фіксує в своїй публікації американський телеканал CNN.

Читайте також: РФ створює спеціальну ракету до С-400 для ударів по землі із більшою БЧ: показали випробування та назвали "високоточною"
Демонстрація дрона-камікадзе під умовною назвою "Бобер" під час форуму в рамках проекту "Армія дронів", 25 липня 2023 року, зображення з відкритих джерел

Журналісти цього телеканалу також пишуть, що під час Першого Міжнародного Форуму Оборонних Індустрій (DFNC1) 29 вересня 2023 року очільник українського уряду Шмигаль анонсував "нове народження" української оборонної промисловості.

"Ми запускаємо нові виробництва, ми масштабуємо те, що давало результати ще до повномасштабного вторгнення. Ми інвестуємо у нові технології та нові розробки. Ми готові допомогти всім, хто виробляє якісне озброєння для нашої армії", - цитує CNN слова Шмигаля.

Завод з виробництва БПЛА в Україні, художнє зображення

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те,з якими викликами зіштовхнеться завод з виробництва БПЛА в Україні, який Baykar має добудувати за 18 місяців. І також - яку зброю для ЗСУ вже робить український ВПК, і що планується для того, щоб цього було ще більше.

Крім того, ми розповідали про те, що Франція дасть Україні ще 6 САУ CAESAR, Thales готова працювати з виробниками БПЛА. А в свою чергу Міноборони Чехії обговорювало виробництво в Україні гвинтівок CZ Bren 2 і машин Tatra.

Читайте також: Польща вже через декілька місяців отримає на озброєння свій перший "літаючий радар" від Saab