xcounter
#

Україна могла б швидко купити 16 модернізованих Marder 1A3, але знову все псує Шольц

6148
Модернізована БМП Marder 1A3, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Модернізована БМП Marder 1A3, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Нерішучість Берліну в передачі зброї для ЗСУ вже напряму починає шкодити економіці Німеччини

Німецький концерн Rheinmetall за власний кошт провів модернізацію 16 бойових машин піхоти Marder до рівня Marder 1A3, уже почав аналогічні роботи по ще 14 БМП, в перспективі готовий модернізувати ще 70 "Мардерів".

Ці бойові машини піхоти Rheinmetall взяв із баз зберігання в Німеччині, та провів модернізацію саме для комерційного продажу для іноземного замовника. Але продати на експорт ці БМП німецький уряд на чолі з канцлером Шольцом не дозволяє, нарікає німецьке видання Tagesschau.

Читайте також: Німецькі танки "тиснуть на гальма": ігнорується навіть угода на 1,5 млрд євро
Модернізована БМП Marder 1A3, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Автори порталу натякають, що заборона Rheinmetall продавати на експорт модернізовані Marder 1A3 прямо пов’язана з тим, що Шольц досі зберігає нерішучість у питаннях поставки бронетехніки для ЗСУ, необхідної для якнайшвидшої перемоги України.

Хоча і бундестаг прямо вимагає від уряду Німеччини якнайшвидше передати українській армії всю необхідну техніку. І Білий Дім в своїй дипломатичній комунікації уже теж вказує, що "очікує від Німеччини" більшого в плані допомоги для України.

БМП Marder під час маневрів німецької армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express можемо також додати – Німеччина уже дійшла до тієї стадії, коли нерішучість Шольца в передачі зброї для України уже починає напрямку шкодити німецькій економіці. Нема сумнівів, що Україна б швидко та невідкладно купила би згадані вище 16 модернізованих Marder 1A3, якби була можливість, а з часом – і розширила замовлення. Бо нашій армії будь-яка бронетехніка потрібна буквально "на вчора". Але через позицію німецького уряду ЗСУ й далі мають дефіцит ББМ, а от німецький ОПК – і далі сидить без грошей.

Коротко окреслимо, що Marder 1A3 відрізняється від базової версії наявністю ПУ MELLS для запуску ракет сімейства Spike, новітньою прицільною системою Hensoldt Spectus, більш потужнішою силовою установкою, та установкою тих же гусениць, систем вентиляції та пожежогасіння, як і в новітніх БМП Puma.

Німецькі БМП Marder, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: У Пентагоні роз'яснили строки отримання Україною західних танків типу Abrams та Leopard 2