xcounter
#

Удар по складу боєприпасів у Новій Каховці: що так могло вибухнути і чому рашисти складували боєприпаси прямо у місті

Удар по складу боєприпасів у Новій Каховці: що так могло вибухнути і чому рашисти складували боєприпаси прямо у місті
76287

Через те, що база окупантів знаходилась у місті, за кількістю відео вибухів та публічним ефектом цей удар перевершує декілька умовних "Чорнобаївок"

Високоточний удар по складу боєприпасів армії РФ у Новій Каховці, безперечно став одним з найпотужніших серед вже декількох десятків подібних ударів лише за останні декілька днів.

За наявною інформацією на знищеному об'єкті знаходився не тільки склад боєприпасів, але і базувалось декілька десятків паливозаправників та була розгорнута передова ремонтна база армії РФ.

Читайте також: Росіяни не змогли відновити повноцінну залізницю для "сухопутного коридору" з Донбасу в Криму

Також вже доволі точно, завдяки сервісу NASA з моніторингу пожеж, локалізовано місце удару - промислова зона у північно-західній частині міста.

Чому саме там опинились боєприпаси з точки зору здорового глузду пояснити вкрай складно. Але для окупантів все одно де їх вивантажувати, у промисловій зоні міста чи просто у підвал дев'ятиповерхівок. Тим паче, що для Нової Каховки це вже не перший склад рашистів, який злетів у повітря.

Зокрема 14 червня було знищено базу, яка знаходилась на околиці. Після цього, для рашистів, абсолютно логічним було спробувати прикритися цивільними. Це вони з 2014 року робили на Донбасі, активно практикували у Сирії і будуть продовжувати це робити зараз. Саме тому жителям на окупованій території слід прислухатись до закликів щодо негайної евакуації, а не бути живим щитом для окупанта.

Водночас рашиські пропагандони вже почали панічно вигадувати що саме там сталось, бо "вий на мокшанських болотах" про втрату чергового стратегічно важливого об'єкту вже добре чують навіть на верхівках кремлівських башт.

Після версії удару по дамбі, у хід пішла вигадка про "склад із селітрою" та іншими "мінеральними добривами". Абсурдність цієї заяви навіть не дозволяє сказати це внятно на камеру для оперативно прибувших пропагандистів.

Особливо, після перегляду будь-якого вибуху з Нової Каховки, де добре видно розліт палаючих шматків твердого ракетного палива, яке використовується у боєприпасах для РСЗВ та ЗРК.

Для порівняння вибух у Бейруті, на якому видно зовсім іншу швидкість детонації і навіть характер вибуху.

Також вже з'явились фото з рештками бази армії РФ у Новій Каховці, а також вибачення адміністраторів пропагандистських зливних бачків, які прямо пишуть, що мусять поширювати абсолютну ахінею.

Також у мережі вже з'явились супутникові знімки району вибуху. Зазначається, що прицільний удар був завданий по цехам заводу "УкрГідроМех". Зазвичай такі об'єкти армія РФ активно використовує для розміщення військової інфраструктури.

Попри детонацію боєприпасів, ситуація у місті, з огляду на переписування у місцевих Telegram-каналах, значно краща ніж її будуть роздмухувати рашиські пропагандони. У жилих будинках навколо повибивало вікна та постраждали крамниці, які знаходились поблизу бази армії РФ.

Водночас місцевих вже попередили про небезпеку нерозірваних боєприпасів, які могло розкидати вибухом.

Читайте також: "Нептун", Bayraktar TB2 та САУ "Богдана" або як ЗСУ знищили "стаціонарний крейсер" РФ у Чорному морі (відео)