xcounter
#

​У Вірменії "великий друг Росії" заговорив про реванш у війні за Карабах

2125
Фото з навчань "армії НКР" у травні 2020 року
Фото з навчань "армії НКР" у травні 2020 року

Політична криза у Вірменії набирає обертів

Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян, який планує повернутися у політику, заявив, що мирна домовленість між Вірменією та Азербайджаном є несправедливою та призведе до повторення конфлікту.

"Світовий досвід доводить, що занадто несправедливий мир не може тривати довго… якщо в Азербайджані будуть вважати, що вони вирішили карабахську проблему, то це буде означати зворотне, навіть попри сьогоднішні кращі позиції", - заявив Кочарян під час прес-конференції для російських ЗМІ.

Читайте також: Відповідь "Циркону" та "Кинжалу": у США для F/A-18 створять легку гіперзвукову ракету
Роберт Кочарян
Роберт Кочарян з 1998 по 2008 займав пост президента Вірменії

Також він провів історичну паралель із результатом Першої світової війни для Німеччини - підписання Версальського миру згодом призвели до появи реваншистських настроїв, на яких до влади прийшов Адольф Гітлер.

Варто зазначити, що ці заяви відбулись на фоні можливих дострокових виборів у Вірменії, яка зараз знаходиться у політичній кризі. Водночас у Кремлі Роберта Кочаряна відверто назвали "великим другом Росії" та підкреслили, що йому не потрібно "узгоджувати свої кроки" з Путіним.

Армія карабах рф
РФ ввела у Нагірний Карабах "миротворчі сили"

Водночас Роберт Кочарян - має тісний фінансовий зв’язок із РФ. Він входить до керівництва російської потужної компанії "АФК "Система", який належать численні активи на мільярд доларів у російських компаніях.

Зокрема, 50% акцій оператора мобільного зв’язку "МТС", а також "Группа Кронштадт", яка займається виробництвом БПЛА, включно із розвідувально-ударним "Орион".

Группа Кронштадт
"Группа Кронштадт" - один з основних виробників БПЛА для армії РФ

Додамо, що до політичної кризи у Вірменії нещодавно додався скандал із заявою прем’єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна про ОТРК "Искандер", надійність якого оцінена на рівні 10%. Ці заяви призвели до телефонної розмови Пашиняна з Путіним, після чого вірменський прем’єр-міністр заявив, що йому "невірно доповіли".

Читайте також: "Укроборонпром" відмовився розкривати деталі про виробництво гелікоптерів UH-1 Iroquois в Одесі
ТЕГИ Війна