xcounter
#

У Великій Британії відкрився завод по виробництву бронемашин Boxer

1446
Новостворене підприємство зможе виробляти Boxer зокрема у версії самохідного моста
Новостворене підприємство зможе виробляти Boxer зокрема у версії самохідного моста

Британське Міноборони таки добилось, щоб хоча б частина із 508 бронемашин, передбачених контрактом на 2 мільярди євро, вироблялись на національних потужностях

Велика Британія відкрила завод у місті Стокпорт, який буде залучене для виконання контракту по виробництво 508 бронемашин Boxer для британського війська.

Власником підприємства є компанія WFEL – спільне підприємство, котре в 1999 році утворили німецькі концерни Krauss-Maffei та Rheinmetall. При цьому також відбулась презентація прототипа бронемашини Boxer у версії самохідного моста. Про це пише портал Army Recigniton.

Читайте також: ​Challenger 3 за 1 мільярд доларів: Британія оновлює свій основний бойовий танк
Бронемашина Boxer для британської армії у версії самохідного моста

Зазначається, що бронемашина була оснащена розкладним мостом MLC 50 довжиною 22 метри, котрий може витримати навантаження до 50 тонн.

Також допускається, що машина Boxer може бути оснащена важким розкладним мостом MLC 100 у "важкій" версії – тобто довжина моста складатиме всього 14 метрів, зате він зможе витримувати навантаження до 80 тонн. Аналогічні типи розкладних мостів – тобто MLC 50 та MLC 100 уже оснащені танки Leopard 2 в "інженерній версії".

Бронемашини Boxer - самохідні мости зможуть посилити мобільність танкових частин британської армії

Про можливість оснащення бронемашини Boxer самохідним мостом мова була ще в 2018 році, однак лише зараз був презентований перший прототип такої машини "у металі".

Зміни, які було необхідно внести в базову конструкцію бронеавтомобіля Boxer, щоб адаптувати для застосування розкладного моста – установка пульта, що дозволяє водієві або командиру бронемашини "автоматично" керувати розкладанням моста.

І також – установка привода для відбору потужності від основної силової установки для живлення агрегатів, які забезпечують розкладання моста.

Розгортання самохідного моста на базі шасі танка Leopard 2

Нагадаємо, у березні 2018 року міністерство оборони Великої Британії уклало контракт на поставку 508 бронемашин Boxer, загальна вартість поставки – понад 2 мільярди євро.

За чинною зараз версією контракту, усі півтисячі замовлених бронемашин Boxer мають бути вироблені на потужностях німецького концерну Rheinmetall, перші "Боксери" мають стати на озброєння англійського війська у 2025 році.

Виробництво бронемашин Boxer на виробничих потужностях концерну Rheinmetall

А от на початку квітня цього року Міноборони Британії заявило про бажання, щоб частина цих бронемашин була вироблена на британських потужностях, за методом крупновузлового складання машинокомплектів.

Відповідно – також, щоб перші "Боксери" стали на озброєння британської армії суттєво раніше 2025 року.

На даний момент машини Boxer, які замовила Британія, можуть виконувати лише функції бронетранспортерів і розвідувальних машин
Читайте також: Британія будує нову протитанкову оборону: розробки 90-х та 2000-х років не відповідають загрозам