xcounter
#

У Великій Британії пояснили, для чого відправили свій танк Challenger 3 на випробування у Німеччину

33246
Challenger 3, фото — Ministry of Defence UK
Challenger 3, фото — Ministry of Defence UK

І також запевнили, що подальші тестування включно із вогневими випробуваннями будуть проходити безпосередньо в країні

Нещодавно у Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) повідомили, що новітній британський танк Challenger 3 було розгорнуто в Німеччині для проведення випробувань. "Ще одна важлива віха для програми", — прокоментували цю новину у пресслужбі компанії.

Там відзначили, що під час проведення цих випробувань прототип танка був перевірений у робочих умовах з метою підтвердити їхню продуктивність, а також внести необхідні зміни у модернізовану машину — "перш ніж ще 140 [танків] буде побудовано та доставлено британському війську.

Читайте також: На снаряди для ЗСУ поза межами ЄС вже зібрали 300 млн євро: скільки це у боєприпасах

Водночас ця новина у Великій Британії спричинила низку питань щодо того, а для чого саме перший передсерійний основний бойовий танк Challenger 3 було відправлено в Німеччину на випробування, зокрема такий парламентський запит було надано тіньовим міністром оборони країни Джоном Хілі.

У відповідь міністр оборонних закупівель Джеймс Картлідж відзначив, що машина була відправлена в Німеччину для проведення невеликої кількості випробувань з використанням запатентованих боєприпасів від Rheinmetall, водночас інші прототипи танків пройдуть повні випробування вже безпосередньо у Великій Британії, включно із вогневими випробуваннями.

"Велика Британія має необхідні потужності для проведення випробувань Challenger 3 і більшість випробувань буде проходити у Великій Британії", — зауважив він.

Читайте також: Скільки треба чекати на нові F-35A, якщо дозамовити ще вісім літаків