xcounter
#

У США вдвічі збільшили дальність ракет, якими будуть бити зі своїх AH-64E Apache і AH-1Z Viper

14234
Концепція ракети JAGM, зображення ілюстративне
Концепція ракети JAGM, зображення ілюстративне

Ці ракети замінять Hellfire на гелікоптерах

Американська компанія Lockheed Martin розробила нову версію своєї ракети "повітря-поверхня" JAGM-Medium Range або ж JAGM-MR і вже протестувала її під час нещодавніх льотних випробувань – таку інформацію повідомляє видання Defense News.

Як відзначається, нова ракета JAGM-MR була протестована ще 16 листопада на військово-морській авіабазі Чайна-Лейк, що у Каліфорнії – під час випробувань вона подолала відстань у 9,94 милі або ж майже 16 км.

Читайте також: Стали відомі подробиці про новий секретний БПЛА від General Atomics, що "нашпигований" ракетами Hellfire

Також під час випробувань була протестована трирежимна ГСН, яка під час випробувань "активно збирала дані, щоб допомогти розробити конструкцію для запланованих на наступний рік керованих льотних випробувань".

Ракета JAGM-MR – це удосконалений варіант ракети AGM-179 Joint Air-to-Ground Missile, ця ракета розроблялася для заміни одразу трьох існуючих ракет повітряного базування – BGM-71 TOW, AGM-114 Hellfire та AGM-65 Maverick.

AGM-179 Joint Air-to-Ground Missile
AGM-179 Joint Air-to-Ground Missile

У стандартній версії ракета JAGM-MR має дальність у 8 км, тоді як модернізація цієї ракети має збільшити цей показник вдвічі – до 16 км. Ракета JAGM має замінити ракети Hellfire і передусім буде використовуватися на ударних гелікоптерах AH-64E Apache та гелікоптерах корпусу морської піхоти AH-1Z Viper.

Читайте також: Посилить гелікоптери AH-1Z і UH-1Y: морпіхи США тестують ракету JAGM по наземних цілях