xcounter
#

Посилить гелікоптери AH-1Z і UH-1Y: морпіхи США тестують ракету JAGM по наземних цілях

1751
Завантаження ракети JAGM на гелікоптер AH-1Z Viper
Завантаження ракети JAGM на гелікоптер AH-1Z Viper

Раніше можливості ракети JAGM тестували по морських цілях, тепер американські морпіхи перевіряють, як вона буде знищувати вже наземні "таргети"

Морські піхотинці США з 1-ї ескадрильї морських експлуатаційних випробувань та оцінки (VMX-1) провели випробування ракети класу "повітря-поверхня" JAGM з гелікоптера AH-1Z Viper.

Випробування пройшли 6 грудня 2021 року на авіабазі морської піхоти Юма, штат Арізона. Про це йдеться в повідомленні Корпусу морської піхоти США від 31 січня 2022 року.

Читайте також: Американська Bell Helicopter показала як її новий гелікоптер знищить російські "Армати" (відео)
ракета JAGM
Концепція ракети JAGM

Зазначається, що під час випробувань було зроблено вісім окремих пострілів по броньованій та легкоброньованій техніці у різних бойових сценаріях. Зібрані дані проаналізують для виявлення загальної ефективності системи та уточнення тактики, методів та процедур застосування цієї зброї в ударних операціях та безпосередній підтримці з повітря.

Стверджується, що ця подія "може призвести до значного підвищення уражаючої здатності ударних гелікоптерів за рахунок озброєння сучаснішими боєприпасами, оснащеними двома сенсорними технологіями, та оптимізації характеристик ракет по наземних цілях".

Ці випробування є частиною масштабних зусиль з модернізації гелікоптерів AH-1Z і UH-1Y для збереження конкурентної переваги перед потенційними противниками.

Читайте також: Винищувач F-15EX вперше випустив бойову ракету під час випробувань