xcounter
#

У СБУ розповіли про результативну комбіновану атаку по ворогу у Донузлаві

3446
У СБУ розповіли про результативну комбіновану атаку по ворогу у Донузлаві

РФ активно використовує озеро Донузлав, на березі якого знаходить одразу дві військові бази

Служба Безпеки України, минулої ночі завдали несподіваний комбінований удар по позиціях ворога у районі озера Донузлав, в поки окупованому Криму.

Атака була здійснена за допомогою надводних та повітряних дронів, в результаті були уражені та виведені з ладу: штаб, склад боєприпасів та техніки, вогневі позиції ворога, електропідстанція та інші технічні споруди. Про це стало відомо завдяки повідомленню "РБК-Україна", яке отримало цю інформацію разом із відео.

Читайте також: У Франції розкрили чисельність та озброєння окремої бригади для України

З боку Defense Express зазначимо, що на відео зафіксовано ураження невідомих наземних цілей. При цьому слід зазначити, що дрони Sea Baby, які використовує СБУ, можуть бути оснащені пусковими для 122-мм реактивних снарядів.

А також безпосередню атаку дроном-камікадзе об'єкта, який доволі важко ідентифікувати. Можливо мова йде про причал, можливо про судно чи корабель. При цьому слід додати, що Sea Baby у новій версії може нести 1 тонну вибухівки.

Варто додати, що на березі озера Донузлав знаходяться мінімум два військових об'єкти окупантів. Перший - авіабаза протичовнової авіації, яку ворог знову почав використовувати з 2022 року, як мінімум тоді було помічено базування там літаків Бе-12.

Другий - одна з баз решток Чорноморського флоту РФ, яка знаходиться у глибині озера. При цьому, для цієї атаки спочатку необхідно було увійти у саме озеро через вузьке гирло.

Озеро Донузлав
Озеро Донузлав, супутниковий знімок за 17 липня 2024 року (Sentinel-2, ESA)

Зазначимо, що якраз на рейді озера Донузлав морськими дронами-камікадзе 1 лютого цього року був потоплений ракетний катер РФ "Ивановец". Він тоді охороняв вхід в озеро, але сам став ціллю удару.

Читайте також: Австрія зробить РХБЗ-дрон для ЄС, які важливі переваги має такий безпілотник