xcounter
#

Австрія зробить РХБЗ-дрон для ЄС, які важливі переваги має такий безпілотник

1394
Художнє зображення РХБЗ-дрона від Frequentis
Художнє зображення РХБЗ-дрона від Frequentis

Міністерства оборони країн-членів ЄС замовили собі новий РХБЗ-дрон, який значно спростить виконання місій

Австрійська компанія Frequentis раніше цього тижня офіційно повідомила, що працює над створенням системи виявлення хімічної, біологічної та радіаційної загроз на базі безпілотного літального апарату, причому роботи ведуться від імені оборонних відомств країн, що входять до Європейського Союзу - йдеться про проєкт CBRN-RSS у рамках "Європейської програми розвитку оборонної промисловості".

"Данні датчиків та безпілотних систем пришвидшать аналіз та здійснять революцію в захисті від хімічної, біологічної та радіаційної загрози та скоротять час реагування", - розповідають про переваги такого РХБЗ-безпілотника в австрійській компанії.

Читайте також: РФ дала Північній Кореї матеріали і документацію на виробництво ракет KN-23 для ударів по Україні, і це не все

Як розповідають у виданні Defense Post, такий дрон доволі швидко як виявляє, так і проводить оцінку небезпечних речовин, тоді як персонал може залишатися у відносно безпечному місці, а командири у стислі терміни отримають необхідну інформацію для прийняття рішення про подальші дії.

За словами одного з австрійських військових з РХБЗ-служби, якщо раніше їм треба було близько двох годин, щоб отримати необхідні дані, то тепер цей показник скоротився більш ніж вдвічі - до 40-45 хвилин, тим паче, що військові тепер не повинні перебувати у безпосередній близькості від небезпеки.

Компанія Frequentis відзначає, що вже протягом понад сімдесяти років займається оборонними поставками, йдеться про системи зв’язку, інформації та спостереження для повітряних, наземних та морських операцій.

SkyRanger R70
SkyRanger R70

Звичайно, що Австрія не перша країна, хто інтегрує у дрон РХБЗ-контейнер. Наприклад, у лютому цього року уряд Канади оголосив про передачу Україні у рамках оборонної допомоги безпілотників SkyRanger R70, серед корисного навантаження якого можуть бути контейнери з РХБЗ.

Читайте також: Ядерна зброя Китаю: скільки у Пекіна ядерних зарядів, балістичних ракет та інших носіїв
ТЕГИ БПЛАРХБЗ