xcounter
#

У СБУ показали, як зловили "Терминатор" з "мангалом" і ефектно знищили черговий "Солнцепек" (відео)

7405
БМПТ "Терминатор" Армії РФ на Луганщині у травні 2022 року
БМПТ "Терминатор" Армії РФ на Луганщині у травні 2022 року

Спецпризначенці ЦСО "А" СБУ ефективно використовують ударні дрони, знищуючи техніку противника

Служба безпеки України у своїх соцмережах оприлюднила відео, в якому продемонструвала, як спецпризначенці Центру спеціальних операцій "А" за допомогою ударних дронів ліквідують озброєння та військову техніку російського окупаційного війська.

У СБУ звітують, що за тиждень бійці служби загалом уразили 135 одиниць ОВТ противника (танки, ББМ, артилерія, системи ППО, безпілотники, системи РЕР та РЕБ, а також автомобілі), 29 укріплень росіян, два склади з БК, а також ліквідували 145 окупантів.

Читайте також: На який вид допомоги озброєнням у США вже завершились кошти й скільки ще залишилось на інший

Водночас найцікавішим у відео, звичайно, є ураження двох загалом доволі рідкісних цілей — бойової машини підтримки танків БМПТ "Терминатор", а також важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Солнцепек".

ТОС-1А
Уражена ворожа важка вогнеметна система ТОС-1А "Солнцепек"

Щодо останньої, то тут варто відзначити, що наші військові всього за перші чотири дні листопада наші захисники уразили вже як мінімум два ворожих "Солнцепека" — 1 листопада кадри роботи по ворожій ТОС-1А оприлюднили у Силах територіальної оборони ЗСУ. Щоправда, у цьому випадку безпілотник поцілив у "Солнцепек" вже після того, як він відстріляв боєкомплект — але машина щонайменше отримала пошкодження.

Водночас у жовтні Сили оборони знищили рекордну кількість ворожих важких вогнеметних систем, причому майже всі були уражені FPV-дронами, які влаштовують цим завантаженим боєприпасами машинам доволі яскраві "феєрверки".

БМПТ
Ворожий БМПТ "Терминатор" у прицілі дрона бійців ЦСО "А" СБУ

Разом з тим, цікавим є і факт ураження ворожої БМПТ "Терминатор" — судячи з кадрів, машина щонайменше отримала пошкодження, і тут треба зауважити, що уражена машина була оснащена "мангалом".

уражений БМПТ
Момент ураження ворожої БМПТ "Терминатор", скріншот з відео СБУ

Раніше "мангали" на цих машинах були помічені у жовтні — не виключено, що окупанти вирішили бодай якось захистити свої машини після того, як за тиждень боїв втратили два своїх "Терминатора".

Також тут варто візначити й такий факт — що наприкінці жовтня ворожі БМПТ "Терминатор" були помічені на Авдіївському напрямку, де противник зараз активно проводить наступальні дії.

Читайте також: За яких умов рашистський С-400 не може збити Taurus, і що ще варто знати про цю ракету