xcounter
#

У РФ заявили, що розробили квадрокоптер на дроті, але російський "розробник" перепродає систему з США

8814
У РФ заявили, що розробили квадрокоптер на дроті, але російський "розробник" перепродає систему з США

Постачання цієї системи, як декларують у РФ, йде повних ходом для спецслужб та "Росгаврдії"

У РФ оголосили, що спеціально для спецслужб розробили так званий комплекс безперебійного живлення для квадрокоптерів. Про чергову аналоговнєтну розробку від маловідомої компанії Karneev Systems, яка займається перепродажем дронів, камер та інших коплеткуючих повідомили на рівні державних ЗМІ.

Такі системи пропонується використовувати для "охорони територій об'єктів, контролю за ситуацією під час проведення масових заходів", а також у бойових умовах, зокрема, в якості дрона-носія модуля для ретрансляції зв'язку. Більше того, уточнено, що постачання таких комплексів "йде повним ходом" і їх використовує спецслужби та "Росгвардія".

Читайте також: Таких БПЛА всього декілька десятків: секретні дрони-невидимки RQ-170 могли "полювати" за рашистами в Криму

Зазначається, що система складається з неземного генератора, дроту довжиною 100 метрів та вагою у 2 кг та роз'єму, який дозволяє забезпечити живлення дрона для його безперебійної роботи. Водночас на сайті самої компанії "розробника" присутній виріб під назвою - SAFE-T 2.

Без жодних складностей легко знайти оригінального розробника та компанію, яка й виготовляє такі комплекси безперебійного живлення SAFE-T 2. Це американська фірма Elistair.

Й таким чином з'являється величезна кількість питань щодо потрапляння до РФ продукції американської компанії Elistair. При цьому не лише таких генераторів, а й дронів Elistair Orion, які також пропонуються російською компанією Karneev Systems.

При цьому цей дрон американська компанія просуває якраз у якості військової розробки.

З іншого боку, вірогідність того, що якщо постачання продукції Elistair до спецслужб РФ буде розглянуто вже спецслужбами США, то канали постачання американської продукції точно будуть прикриті. Й зрештою така ситуація лише вечоровий раз говорить про будь-яку аналоговнєтность російських розробок.

Читайте також: Українські танкісти розпочнуть тренування на Abrams від США вже літом і скоріше танків буде більше ніж 31