xcounter
#

У РФ забули, що вже "відправляли" свою САУ "Коалиция-СВ" в Україну і тепер кажуть, що їх не було на полі бою

5448
У РФ забули, що вже "відправляли" свою САУ "Коалиция-СВ" в Україну і тепер кажуть, що їх не було на полі бою

Окупанти хочуть завершити держвипробування своєї САУ "Коалиция-СВ" в цьому році

Рашисти планують вже в цьому році завершити державні випробування своєї самохідної артилерійської установки "Коалиция-СВ" – таку інформацію повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ракетних військ та артилерії генерал-майор Сєргєй Мєдвєдскій.

Він відзначає, що САУ нібито знаходиться на "завершальному етапі державних випробувань", і що потім її якнайшвидше планують запустити вже у серійне виробництво.

Читайте також: Чим завершується побудова рашиської протитанкової оборони з МТ-12 "Рапира" показали на відео українські артилеристи

І з одного боку виходить, що окупантам, судячи з усього, продовжують йти згідно з графіком – бо про плани завершити держвипробування у 2023 році повідомлялося ще в листопаді 2022 року на рівні начальника головного управління бронетанкової та автомобільної техніки міноборони РФ Алєксандра Шестакова.

САУ
САУ "Коалиция-СВ" була вперше офіційно представлена у 2015 році, фото ілюстративне

З іншого, як відзначає Мєдвєдскій, наразі окупанти ведуть роботи з "удосконалення" ходової частини артилерійської установки, і тут можна сподіватися, що в росіян раптом виникнуть якісь проблеми, які б могли затягнути старт серійного виробництва САУ "Коалиция-СВ".

Також тут варто звернути увагу на ось такі слова російського генерала – він зауважує, що "САУ "Коалиция-СВ" поки що не брала участі у СВО". Тобто про те, що ця САУ в Україні не з’являлася відзначають вже на "офіційному" рівні, хоча ще рік тому кремлівські пропагандисти заявляли, що російське окупаційне військо використовує "Коалицию-СВ" в боях в Україні.

Нагадаємо, 2С35 "Коалиция-СВ" – російська 152-мм самохідна артилерійська установка, була вперше офіційно представлена 9 травня 2015 року. У 2018 році повідомлялося про плани завершити державні випробування цієї САУ у 2020 році.

Читайте також: Касетних боєприпасів у США є 3 млн і це не тільки про кількість, але й тактичну перевагу, і вони потрібні ЗСУ