xcounter
#

У РФ відзвітували про підготовку 3,5 тисяч операторів FPV-дронів

3383
РФ активно використовує FPV-дрони
РФ активно використовує FPV-дрони

Така кількість підготовки операторів FPV-дронів у РФ означає й те, що до них потрібна величезна кількість самих дронів

Міноборони РФ у своєму звіті за 2023 рік, який цитують російські державні ЗМІ, повідомило про підготовку доволі великої кількості операторів FPV-дронів - 3,5 тисяч. Окрім них ще також підготовлено 1,7 тисячі розрахунків інших БПЛА.

Для реалізації цієї програми, як вихваляються у РФ, експлуатується понад 800 навчальних об'єктів та додатково створено понад 1,5 тисячі начальних місць.

Читайте також: Скільки ракет KN-23 може мати Північна Корея, і як виглядає їх виробництво

При цьому цифра у 3,5 тисячі підготовлених у РФ операторів FPV-дронів дійсно потребує уваги з точки зору намір ворога "вкласти" саме у цей вид озброєння. Бо за кількістю самих операторів цілком можливо отримати ту кількість FPV-дронів, які їм необхідні.

FPV-дрон РФ

Враховуючи досвід ЗСУ, то один оператор може за добу може випустити до 15 FPV-дронів, це є дуже хорошим показником, який вочевидь досягається лише у випадку доволі значного запасу самих дронів.

Але якщо взяти лише те, що один ворожий оператор буде запускати ли по одному FPV-дрону на добу, то це означає потребу у 105 тисячах дронів на місяць, або 1,25 млн на рік. Враховуючи те, що навряд у Москві закладали саме таку формулу у 1 оператор - 1 дрон на день, то позначка потреб армії РФ у FPV-дронах кратно більша.

При цьому на фоні оголошеної кількості операторів у РФ та їх потреба у дронах, оцінка можливості ворога виробляти по 300 тисяч FPV-дронів на місяць вже не вбачається перебільшеною.

Таким чином ці показники цілком можуть бути реальні, більше того прямо демонструють, що план України вийти на виробництво 1 млн FPV-дронів у 2024 році, тобто збільшити виробництво на 67%, не має бути граничним показником.

Більше того, на питання боротьби з цією загрозою є не менш важливим й також потребує кратного прискорення.

Читайте також: Чи може РФ використати по Україні гіперзвуковий "Циркон": останню незастосовану ракету, й справа не у кораблях