xcounter
#

У РФ похизувались постачанням до війська зібраних з готових комплектів дронів "Бинокль" з камерою від американського Flir

31733
БПЛА "Бинокль"
БПЛА "Бинокль"

У РФ спеціально намагались не поширювати зображення БПЛА "Бинокль" для того, щоб не руйнувати міф про "аналоговнеєтність"

Російська компанія з "авторитетною" назвою "Съемка с воздуха" на рівні державної інформаційної агенції ТАСС повідомила, що її БПЛА "Бинокль" вже активно постачається до армії РФ та використовується у бойових діях.

Зазначається, що дрон випускається з денною чи тепловізійною камерою, а також може застосовуватись для скидання гранат. Вартість дрона нібито у 2-3 рази нижча за DJI Mavic. Водночас зовнішній вид БПЛА "Бинокль" та його точні характеристики у публікації наведені не були. Можливо через те, що інакше зробити сильну заяву про "аналоговнеєтну" розробку було б неможливо.

Читайте також: Після грандіозного провалу Rheinmetall вдалося доволі швидко відремонтувати майже всі свої БМП Puma

Зокрема знайшовся сюжет з виставки "Экиприровка-2022" в якому й демонструється цей дрон. І виглядає він наступним чином:

БПЛА Бинокль
БПЛА "Бинокль"

Також були озвучені його характеристики: вага разом з аккумулятором 250 грамм, час у повітрі 40 хвилин. А ось зовсім не секретними є комплектуючі з яких збирається "Бинокль".

У вигляді наземної частини управління пульт від RadioMaster, окуляри iFlight Crystal, а сам дрон зібраний з готових комплектуючих - гвинти, мотори, модуль радіозв'язку, процесор управління тощо. Можливо все що робить сама компанія - рама, але й та під питання.

Але значно цікавіша камера, особливо, коли мова йде про те, що вона може бути тепловізійною. Як похизувались на виставці самі розробники - це камера від американської компанії Flir. Її логотип видно прямо на екрані.

БПЛА Бинокль

Таким чином черговий "аналоговнєтний" дрон з РФ виявився результатом збирання набору "зроби сам". А те, що камери Flir потрапляють до РФ, на жаль, є результатом того, що це загальнодоступна, хоча й доволі коштовна, річ. Зі значною "накруткою" їх досі продають у РФ.

Читайте також: Скільки можуть коштувати 300 танків Abrams від США для ЗСУ, якщо брати прикладі Польщі
ТЕГИ БПЛА