xcounter
#

Після грандіозного провалу Rheinmetall вдалося доволі швидко відремонтувати майже всі свої БМП Puma

18942
БМП Puma
БМП Puma

Такий швидкий ремонт машин був однією з умов від Бундесверу

Rheinmetall вже встигла відремонтувати більшість своїх бойових машин піхоти Puma після їхнього епічного провалу на навчаннях наприкінці 2022 року. Про це повідомляє видання dpa з посиланням на представників компанії-виробника.

Як відзначається, наразі відремонтовано 17 з 18 машин, що вийшли з ладу під час навчань – і "майже всі пошкодження були незначними", заявляють у Rheinmetall, а комплексний ремонт знадобився лише одній машині, в якій загорівся кабель.

Читайте також: Найкрутіша БМП від Rheinmetall теж буде нищити танки ізраїльською ракетою (відео)
бмп puma
БМП Puma

Відзначається, що роботи з цими БМП завершили ще наприкінці минулого тижня, а в Бундесвері наразі вивчають, як саме Puma буде використовуватися у довгостроковій перспективі і зокрема в бойових умовах

З цієї короткої новини можемо зробити такий висновок – Rheinmetall вдалося доволі швидко вирішити питання зі своїми проблемними БМП Puma і "вкластися" в строки, визначені міноборони Німеччини.

Нагадаємо, що 17 грудня стало відомо, що після лише 8 днів навчань у Німеччини втратили боєздатність одразу 18 БМП Puma. Сталося це через раптові проблеми з електронікою та баштою – тоді ж повідомлялося, а згодом стало відомо, що закупівля БМП Puma Бундесвером була тимчасово зупинена до того, поки не будуть усунені всі недоліки.

І хоча спочатку прогнозувалося, що на відновлення боєздатності всіх 18 БМП Puma знадобиться "мінімум 3-4 місяці", то згодом міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт розповіла, що дала виробникам Puma декілька тижнів на ремонт. І схоже, виробники з цією задачею впоралися – втім, відкритим залишається питання, наскільки ефективним був цей ремонт і як надалі продемонструють себе ці машини.

Читайте також: Rheinmetall націлився на ринок Греції та Італії: просуває футуристичну БМП KF41 Lynx та заміну танка Ariete