xcounter
#

Найкрутіша БМП від Rheinmetall теж буде нищити танки ізраїльською ракетою (відео)

23001
Пуск ракети Spike з БМП Lynx
Пуск ракети Spike з БМП Lynx

Ізраїльська ракета Spike продовжує "подорожувати" європейською технікою

Компанія Rheinmetall опублікувало відео бойової стрільби протитанкової керованої ракети Spike з башти своєї новітньої бойової машини піхоти Lynx – під час випробувань ракета успішно уразила статичну ціль.

У Rheinmetall стверджують, що випробування демонструє "зрілість та ефективність найсучаснішої гусеничної бойової машини піхоти у світі" і зауважують, що "готові інтегрувати інші нові ПТРК" в цю машину.

Читайте також: Ізраїльська компанія Rafael робить нову спробу продати Армії США ракети Spike

Нагадаємо, Rheinmetall виробляє ракету Spike-LR спільно з компанією Diehl Defence, при цьому вони співпрацюють з виробником цієї ракети – компанією Rafael – у рамках спільного підприємства EuroSpike з просування сімейства ракет Spikе в Європі.

ракета spike
Момент влучення ракети у ціль

На озброєнні Німеччини ракета Spike-LR відома як MELLS – Mehrrollenfähiges Leichtes Lenkflugkörper-System – і замінює у військах протитанкову керовану ракету MILAN, як у піхоті, так і на БМП Marder, а також ракету TOW на бойовій машині Wiesel.

У новій версії Spike-LR може знищувати цілі на відстані до 5500 м та здатна пробивати ракетою масою 13 кг до 850-900 мм броні.

Загалом, ізраїльська ракета продовжує "подорожувати" європейською технікою – раніше Defense Express розповідав про те, що іспанці показали, як будуть нищити ворожі танки зі своїх новітніх бронетранспортерів.

Читайте також: Краще, ніж в будь-кого: у Rafael розповіли, яким буде новий рекорд дальності ракети Spike NLOS