xcounter
#

Ізраїльська компанія Rafael робить нову спробу продати Армії США ракети Spike

7709
Пуск ПТРК Spike, ілюстративне фото з відкритих джерел
Пуск ПТРК Spike, ілюстративне фото з відкритих джерел

Для успішнішого просування своїх ракет Rafael взяла собі в підрядники американську Lockheed Martin

Американська корпорація Lockheed Martin отримала від ізраїльської оборонної компанії Rafael контракт вартістю 139 мільйонів доларів на вдосконалення системи управління ракетним комплексом Spike NLOS, що має дальність стрільби до 32 кілометрів.

Дедлайн для завершення робіт – до 30 січня 2025 року, роботи по вдосконаленню системи управління Spike NLOS триватимуть на майданчиках у Хайфі (Ізраїль) та Орландо (США). Про це пише портал Army Recognition.

Читайте також: Польща хизується, що отримала від армії США замовлення на декілька сотень ПЗРК
Пуск ракети Spike NLOS із пускової установки на шасі автомобіля JLTV, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ізраїльська Rafael вирішила взяти собі в підрядники американську Lockheed Martin, щоб нарешті таки продати Армії США керовані ракети Spike.

Як раніше розповідав Defense Express, у січні 2021 року американські військові провели пробні стрільби із легкого ПТРК Spike SR. Такий протитанковий комплекс має дальність стрільби до 2 кілометрів та масу лише до 10 кілограмів. Армія США виражала зацікавленість купити Spike SR, але далі етапу зацікавленості справа не пішла.

У березні 2021 року Пентагон схвалив як "тимчасову зброю" для ударних гелікоптерів Boeing AH-64 Apache керовані ракети Spike NLOS.

Варіант "остаточного озброєння" для своїх "Апачів" Армія США планує обрати під час демонстрації "Shoot-Off", запланованої на 4 квартал 2022 фінансового року. І схоже, що саме "з прицілом на цей захід" ізраїльська Rafael взяла собі в підрядники Lockheed Martin.

Пуск ракети Spike NLOS з гелікоптера AH-64 Apache

Defense Express також розповідав, що у квітні 2021 року Армія США заявила про свій намір отримати універсальну керовану ракету для сухопутних частин.

Така ракета повинна мати дальність стрільби до 10 кілометрів та мати багатоканальну систему наведення; знищувати не лише бронетехніку, але й також укріплення противника. І схоже, що під ці вимоги ізраїльська Rafael також сподівається "вписати" свою керовану ракету Spike NLOS.

Пуск ПТРК Spike, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Головнокомандувач Залужний розповів, які новітні засоби боротьби необхідні для ЗСУ