xcounter
#

Головнокомандувач Залужний розповів, які новітні засоби боротьби необхідні для ЗСУ

32468
Збройні Сили України шукають засоби збільшити свою вогневу міць, фото ілюстративне
Збройні Сили України шукають засоби збільшити свою вогневу міць, фото ілюстративне

Збройні Сили України хочуть отримати зокрема засоби війни у кіберпросторі, автоматизовані системи управління військами та комплекси ПРО для знищення гіперзвукових ракет

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний записав відеозвернення до колективу Центрального науково-дослідного інституту ЗСУ.

У цьому зверненні Залужний зокрема виділив пріоритетні вектори переозброєння, на втілення яких він очікує. Про це йдеться в публікації АрміяInform.

Читайте також: У Сухопутних військах ЗСУ оголосили необхідність у крилатих ракетах для знищення наземних цілей на рубежі 500 км

"Розвиток засобів збройної боротьби зумовлює перехід від фізичного знищення противника тільки вогневими засобами до комплексного впливу, у тому числі невоєнними засобами.

Саме оснащення Збройних Сил новітніми високоточними засобами збройної боротьби матиме суттєвий вплив на трансформацію системи застосування військ", - відтворює видання слова Головнокомандувача ЗСУ.

ОТРК "Сапсан", що має стати елементом "ракетного щита" України, фото ілюстративне

При цьому Залужний так окреслив військовим науковцям приорітети по переоснащенню Збройних Сил України. Наші військові зокрема хочуть отримати новітні системи ПРО, здатні боротись з гіперзвуковими ракетами противника, та новітні системи ППО, здатні збивати ворожі БПЛА.

Для створення сил стрування Збройні Сили України також прагнуть отримати власні ракетні комплекси, зокрема великої дальності. І також – ракетні системи повітряного базування із збільшеною дальністю виявлення та ураження цілей.

ППО України хоче перейти на вітчизняні ЗРК, фото ілюстративне

Наших військових цікавлять також розробки, які допоможуть підвищити мобільність військ та збільшити дальність вогневого ураження, що стоять на озброєнні ЗСУ.

Окрім цього, Збройні Сили України також зацікавлені в розробці новітніх засобів радіоелектронної розвідки і РЕБ, і у завершенні робіт по створенню автоматизованих систем управління як єдиної системи ураження, розвідки, радіоелектронної боротьби та інформаційного протиборства. Також ЗСУ потребують наукових рішень для проведення операцій в кіберпросторі.

"Як Головнокомандувач Збройних Сил України дуже розраховую на підтримку науковців у реалізації озвучених планів", — зазначив генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Автоматизована система управління Повітряними Силами України "Ореанда", зображення з відкритих джерел
Читайте також: До якого сценарію агресії Кремля зараз готуються ЗСУ, і які запаси мають наші військові на випадок війни