xcounter
#

Іспанці показали, як будуть нищити ворожі танки зі своїх новітніх БТР: перший постріл ракетою SpikeLR2 з Dragon (відео)

26097
Іспанці показали, як будуть нищити ворожі танки зі своїх новітніх БТР: перший постріл ракетою SpikeLR2 з Dragon (відео)

Іспанці посилюють свої бойові машини протитанковими ракетами

Компанії Rafael, PAP Tecnos і Escribano Mechanical and Engineering успішно завершили інтеграцію протитанкової керованої ракети Spike у дистанційно керований бойовий модуль Guardian 30, який іспанська армія обрала як башту для свого колісного бронетранспортера Dragon, розповідають у виданні Defence24.

Так, під час випробувань було успішно здійснено перший запуск ракети SPIKE LR2 з модуля Guardian 30 – ракета досягла цілі і продемонструвала, що відповідає конкретним вимогам, що висувала іспанська армія.

Читайте також: Іспанія хоче залучити японську Nissan для обслуговування перспективних БТР Dragon
ракета Spike
Пуск ракети Spike під час випробувань

Крім того, зазначається, що випробування продемонстрували універсальність ракет сімейства Spike, а також бойові можливості, які отримує Guardian 30 завдяки такій інтеграції.

До цього часу іспанська армія використовувала ПТРК Spike-LR/LR2 на переносних пускових установках, а також на автомобілях Uro Vamtac і бронетранспортерах M113, а тепер зможе запускати ці ракети і з сучасної колісної бойової машини.

Uro Vamtac
Автомобіль Uro Vamtac

Бойовий модуль Guardian 30 був розроблений компанією Escribano Mechnical & Engineering спеціально для колісної машини піхоти VCR 8×8 Dragon. Він повністю автоматизований, простий в обслуговуванні завдяки високому рівню модульності системи та надійний.

Guardian 30 бойовий модуль
Бойовий модуль Guardian 30

Основне озброєння – 30-мм автоматична гармата Orbital ATK Mk44S Bushmaster II/S, виявлення цілей та наведення здійснюється за допомогою двох оптико-електронних систем.

Читайте також: Розвідники та дрони-камікадзе на бойовій машині Dragon 8х8: в Іспанії створюють ройові технології