xcounter
#

Іспанія хоче залучити японську Nissan для обслуговування перспективних БТР Dragon

1236
Колісна бронемашина DragonDragon, фото ілюстративне
Колісна бронемашина DragonDragon, фото ілюстративне

Філія японської Nissan в Барселоні має величезні площі, не задіяні у виробництві. Це стало одним із критеріїв вибору підрядника

Іспанська оборонна компанія Tess Defence, яка управляє програмою поставки колісних бронемашин Dragon 8x8 для армії Іспанії, хоче організувати центр технічного обслуговування перспективних БТР на потужностях заводу японської автомобільної компанії Nissan в Барселоні. Про це йдеться в публікації порталу Infodefensa.com.

Колісна бронемашина Dragon Dragon, фото ілюстративне

Серійне виробництво перших БТР Dragon 8x8 має стартувати наприкінці 2021 року. Іспанська армія має отримати на першому етапі 348 бронетранспортерів Dragon 8x8, в наступні три етапи – ще 652 таких бронемашини.

Читайте також: В Україні вперше модернізували командирський танк Т-64БВК (відео)

Спочатку планувалось, що підрядником по технічному обслуговуванню перспективних іспанських бронетранспортерів стане китайська компанія-виробник електроавтомобілів Great Wall Engine (GWM). Але згодом Tess Defence прийняла рішення відмовитись від послуг GWM, в руслі політики НАТО на мінімізацію закупівлі оборонних товарів та послуг в Китаю.

Колісна бронемашина Dragon Dragon, фото ілюстративне

Вибір на іспанську філію японської компанії Nissan впав тому, що цей виробник має достатньо багато вільних виробничих потужностей, на яких можна організувати армійський центр технічного обслуговування бронетехніки.

На заводі Nissan в Барселоні зараз в режимі простою майже 500 тисяч квадратних метрів виробничих площ, проект по технічному виробництву бронетранспортерів Dragon 8x8 займе 150 тисяч квадратних метрів виробничих площ та створить 300 нових робочих місць.

Колісна бронемашина Dragon, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, в серпні 2020 року уряд Іспанії та компанія Santa Bárbara Sistemas (іспанське відділення General Dynamics European Landsystems) уклали контракт вартістю 2,1 мільярда євро на поставку першої партії в 348 бронемашин Dragon, які мають бути поставлені до 2030 року.

Бронетранспортери Dragon в строю іспанської армії має замінити собою цілий ряд бойових машин, як то колісні 6×6 Pegaso, 4×4 LMV, 4×4 RG-31, або ж гусеничний БТР M113.

Колісні бронемашини Dragon, фото ілюстративне
Читайте також: Турецький Altug та український БТР-4МВ1: порівнюємо чим відрізняються найновіші бронемашини (відео)