xcounter
#

У РФ "добровольцям" пояснили, що відпустка їм не світить, а контракти не розриваються до завершення так званої "СВО"

2776
Ні відпустки, ні звільнення - для рашистів не передбачено
Ні відпустки, ні звільнення - для рашистів не передбачено

Класичний кидок у стилі 90-х у виконанні Москви, коли єдиний можливий фінал - перетворитися на "вантаж 200"

Для так званих "добровольців" у РФ Кремль приготував особливий сюрприз - відсутність відпустки, яка, як виявилось для них просто не передбачена.

Про це свідчить інформація, яка розміщена на державному російському порталі "Объясняем.рф", який був створений урядом РФ "для інформування громадян з хвилюючих та найактуальніших питань".

Читайте також: Для звільнення Херсонщини ЗСУ використали рідкісну версію МТ-ЛБ з кулеметом ДШК

Зокрема на питання коли "добровольцю" можливо сходити у відпустку прямо зазначено, що контракт з ними її не передбачають.

Зазначимо, що поняття "доброволець" у РФ містить виключно формальний характер. Й мова йде лише про добровільне підписання контракту на проходження військової служби, термін якого спеціально занизили до трьох місяців.

Але згодом виявилось, що будь-який контракт незалежно від строку діє до завершення так званої "СВО". Про що також повідомили на цьому ж порталі.

Ще один аспект: попри офіційні заяви Кремля щодо завершення так званої "часткової мобілізації" жодного наказу про її завершення видано не було. Замість цього - лише "доповідь" міністра оборони РФ Шойгу, мовляв, все - завершилась.

Таким чином для всіх, хто "добровільно" підписав контракт не існує можливість відправитись у відпуску, не існує можливості розірвати контракт з власної ініціативи, а єдиний сценарій, який у цьому випадку для них передбачив Кремль - перетворення на "вантаж 200/300".

До речі, це не перший випадок класичного кидку з 90-х у виконанні Москви. Для не менш епічної схеми РФ навіть провела псевдореферендуми.

Читайте також: Стала відома версія ракет Brimstone, які постачаються до України: вдвічі краще, ніж очікувалось