xcounter
#

Стала відома версія ракет Brimstone, які постачаються до України: вдвічі краще, ніж очікувалось

Ракета Brimstone 2 від MBDA
Ракета Brimstone 2 від MBDA
23659

Brimstone активно використовується ЗСУ, але ця ракета має дві версії, які доволі сильно відрізняються одна від одної

Під час передачі чергової партії допомоги від Великої Британії до України засвітилась точна версія ракет Brimstone, які ЗСУ активно використовують ще з травня. Як виявилось мова йде про версію Brimstone 2 Dual Mode, про що говорить сюжет від британських журналістів з BFBS Creative.

При цьому інформацію про це міноборони Британії дало висвітлити спеціально, бо у самому відео не називається навіть місце розвантаження літака, а у відеоряді активно "розмито" багато інших менш важливих деталей.

Читайте також: Найменша армія Європи віддасть ЗСУ свої HMMWV, і може поділитись ще дечим

Сам контейнер з ракетами Brimstone 2 Dual Mode продемонстрований крупним планом і єдина інформація - це саме назва ракети.

Brimstone 2 Dual Mode

Важливо, що до цього рашисти навіть демонстрували уламки ракет, які знищують їхню техніку. Але на наявних кадрах були помічені дати виробництва у вигляді 2004 року, тобто ще до появи Brimstone 2, активні випробування якої розпочались лише у 2013 році.

Brimstone

Зазначимо, що Brimstone 2 Dual Mode відрізняється від попередньої версії дальністю польоту, покращеною бойовою частиною та системою наведення. Якщо звичайний Brimstone при запуску з вертольота має дальність до 12 км та понад 20 з літака), то Brimstone 2 понад 40 км та понад 60 км відповідно.

Попри те, що дальність наземного пуску Brimstone з неземних пускових ніколи не розголошувалась, зокрема у специфікації на сайті розробника та виробника MBDA ці дані взагалі не фігурують, дальність Brimstone 2 вдвічі більше за минулу версію ракети у будь-якому випадку. Також зазначимо, що поважний американский аналітичний центр Center for Strategic and International Studies (CSIS) вказує дальність Brimstone 2 у 20 км при пуску з землі.

Також важливим аспектом Brimstone 2 Dual Mode є те, що ракета має комбіновану систему наведення. Вона полягає у поєднанні базової радіолокаційної головки самонаведення, яка здатна виокремлювати наземні цілі та класичної напівактивної лазерної системи. Перша дозволяє працювати у режимі "вистрілів та забув", при цьому при залпі ракети обмінюються інформацією, що не допускає наведення двох ракет на одну ціль. Остання дозволяє наводити ракети, зокрема, й шляхом підсвітки цілі, наприклад, з БПЛА.

Читайте також: Ізраїльські балістичні ракети для України: що це може бути та на скільки реально