xcounter
#

У рашистів є навіть корвет "Грайворон", з якого били "Калібрами" по Україні

4784
Рашистський ракетний корвет "Грайворон", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський ракетний корвет "Грайворон", ілюстративне фото з відкритих джерел

На цьому кораблі стоїть вкрай символічна ППО, тому він теж дочекається "операції по зоні безпеки", але від ЗСУ

Географічна назва Грайворон на Білгородщині стала актуальною сьогодні, бо в цьому районі зараз бійці "РДК" та легіону "Свобода России" ведуть бої проти силових структур РФ, і в цьому епізоді рашисти демонструють як мінімум організаційну неспроможність. Але цікаво, що в складі Чорноморського флоту РФ теж є ракетний корвет з назвою "Грайворон", який використовується для ударів по Україні. І є всі підстави сподіватись, що цей ракетний корабель ворога теж дочекається на свою "операцію по зоні безпеки", але офіційно від ЗСУ.

Якщо конкретніше, то ракетний корвет "Грайворон" ЧФ РФ належить до проекту 21631 "Буян-М", і був прийнятий до складу рашистського флоту в лютому 2021 року. Основне озброєння цього корабля – вісім пускових установок під КР "Калибр" або протикорабельні ракети "Оникс".

Читайте також: Створення "смуги безпеки": У ГУР МОУ прокоментували події в Бєлгородскій області та хто саме бере участь
ЗРК "Гибка", який стоїть на кораблях проекту 21631 "Буян-М", зокрема на ракетному корветі "Грайворон", ілюстративне фото з відкритих джерел

Засоби ППО на корветі "Грайворон" - скоріше на символічному рівні, є лише ЗРК малої дальності "Гибка" на основі ПЗРК "Верба", що може збивати повітряні цілі на дальності до 6 км та висоті до 3,5 км. Через що корвети проекту 21631 "Буян-М" можуть запускати крилаті ракети лише за умови "зенітної парасольки" з берега або авіаційного прикриття, тому такі кораблі для ударів по Україні не відходять далі аніж за декілька кілометрів від берега тимчасово окупованого Криму.

Довжина корпусу корвета "Грайворон" складає лише 74 метри, осадка – в 2,6 метри, повне водозаміщення – лише 949 тонн. Рашисти навмисне створювали цей корабель настільки компактним, аби його можна було переміщати по ріці Волга. Але водночас, це заодно і ставить питання, що в цього корабля з живучістю, і чи не піде він на дно швидше, аніж навіть крейсер "Москва".

Рашистський ракетний корвет "Грайворон", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: У ПС ЗСУ офіційно підтвердили знищення Су-35 та розповіли деталі про нічну ракетну атаку