xcounter
#

​У Пентагоні спростували заяву Кремля щодо американських ПВК та хімічну зброю на Донбасі

642
Армія РФ активно проводить навчання підрозділів РХБЗ
Армія РФ активно проводить навчання підрозділів РХБЗ

Кремль намагається залякати Україну та світ хімічною зброєю

Пентагон офіційно спростував заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що нібито співробітники "американської приватної військової компанії" готують на Донбасі "провокації з використанням хімічної зброї".

Під час брифінгу для ЗМІ прессекретар Пентагону Джон Кірбі у відповідь на питання щодо заяви Кремля "відрізав": "заяви міністра Шойгу повністю неправдиві". А також повідомив, що очільник міноборони США не веде перемовин з Сергієм Шойгу і такі розмови на найближчий час не заплановані.

Читайте також: Дані про системи управління військами ППО України хотіли "злити" в РФ: СБУ викрила злочинця
РХБЗ РФ
У РФ підрозділи РХБЗ отримують нове оснащення

Водночас ситуація навколо заяви Шойгу про "провокації в містах Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резерви невстановленого хімічного компонента" можуть бути свідченням підготовки російської агресії - Кремль може активно шукати привід для війни.

До того ж армія РФ останнім часом активно відпрацьовує використання військ РХБЗ (радіаційного, хімічного та біологічного захисту) у ході наступальних операцій.

РХБЗ РФ

Зокрема, під час навчань "Захід-2021" поблизу кордонів України, підрозділи РХБЗ армії РФ відпрацювали повний спектр своїх можливостей, які передбачають забезпечення дій військ в умовах застосування хімічної чи бактеріологічної зброї.

Читайте також: Як "бригада майбутнього" Сухопутних військ зможе посилити Збройні Сили України