xcounter
#

У ніч на 6 березня українська ППО збила понад 90% "шахедів", але були ще й ракети

1446
Shahed-136 (фото: Sobhan Farajvan)
Shahed-136 (фото: Sobhan Farajvan)

Рашисти вночі атакували України п'ятьма ракетами та 42 дронами-камікадзе

Сили оборони знищили 38 із 42 безпілотників ворога. Інформацію щодо постраждалих та пошкодження об’єктів інфраструктури наразі уточнюють. Наразі Хмельницька ОВА повідомила про пошкодження об'єкта інфраструктури. Станом на ранок, залишаються знеструмленими кілька населених пунктів. У Сумах внаслідок влучання безпілотників пошкоджені житлові будинки та автомобілі.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни запускали ударні безпілотники типу Shahed із чотирьох напрямків, в тому числі з окупованого Криму, Краснодарського краю та Курської області РФ.

Нагадаємо, ППО Сухопутних військ в лютому збила 228 БПЛА, із яких 116 "Ланцетів"

"В результаті бойової роботи збито 38 "шахедів" у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби", – йдеться в повідомленні Повітряних сил.

Окрім дронів-камікадзе, росіяни атакували Україну п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300. Їх запускали з тимчасово окупованих районів Донеччини.

До слова, напередодні російська пропаганда розповсюдила відео з виробництвом Shahed-ів у РФ. Ряди, показані на відео, здебільшого є виключно корпусами дронів, а не готовими БПЛА. Зокрема на кадрах видно, що дрони не мають двигунів, а сам фюзеляж не до кінця зібраний. Окрім того, одні й ті самі ряди дронів показуються з двох сторін, що викликає ефект масовості.

Читайте також: Скільки РФ виробляє та отримає Shahed-ів: номери пішли на понад 1600 та 2600 одиниць