xcounter
#

У Lockheed Martin повідомили, що UH-60 Black Hawk буде літати до 2070 року та оголосили про збільшення виробництва

3214
UH-60 Black Hawk (всі фото: DoD US)
UH-60 Black Hawk (всі фото: DoD US)

Якщо плани компанії будуть реалізовані, то UH-60 Black Hawk зможе подолати позначку у майже 100-річну історію експлуатації

Попри те, що у США вже обрали заміну вертольоту UH-60 Black Hawk за програмою Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) у вигляді V-280 Valor від Bell Textron та навіть відстояли це на рівні Рахункової палати США, кар'єра Black Hawk далека від завершення.

Зокрема у Lockheed Martin (нагадаємо, що Sikorsky, який розробив та виготовляє UH-60 входить у цю корпорацію), зазначили, що літати Black Hawk буде до 2070 року. Саме таку заяву зробив Ентоні Тайт, очільник відділу розвитку бізнесу британського крила компанії на зустрічі зі ЗМІ, про що сповіщає Janes.

Читайте також: Нідерланди закуповують ударні БПЛА MQ-9 Reaper: оголошена вартість та кількість дронів

Зазначимо, що Black Hawk здійснив свій перший політ у 1974 році, а експлуатується з 1979 року, тобто мова йде про плани компанії фактично щодо 100-річної експлуатації бортів. Для досягнення цієї мети компанія вже розробляє план комплексної модернізації.

UH-60 Black Hawk

Більше того, Ентоні Тайт зазначив, що виробництво вертольоту буде збільшуватись з огляду на попит. Й у цьому важливу роль зіграє й дочірне польське підприємство PZL Mielec

, на якому планується збільшити виробництво вертольотів з 24 машин на рік до 48. Ця задача звісно не може бути реалізована у короткострокові перспективі, бо потребуватиме масштабування виробничих потужностей, але закладена у програму розвитку.

Зазначимо, що за даними Janes PZL Mielec з початку своєї роботи у 2009 році загалом вже поставив понад 90 машин, направивши їх до Брунею, Чилі, Колумбії, Мексику, Філіппіни, Саудівську Аравію, Тайланд, Туреччину, Румунію та звісно саму Польщу. А зараз у виробництві вже 130-й вертоліт, який створюється зі значно більшою участю саме польских постачальників.

Читайте також: Один з учасників FCAS розкритикував ймовірну участь Бельгії у програмі, дорікнувши закупівлею F-35