xcounter
#

У Kvertus прокоментували появу на полі бою дронів з "машинним зором"

9630
У Kvertus прокоментували появу на полі бою дронів з "машинним зором"

Такі дрони вже використовує як ворог, так і Збройні Сили України

На початку цього року в мережі з’явилося відео, як російське окупаційне військо використовує FPV-дрони з машинним зором і автозахопленням цілі, що нівелює ефективність купольного РЕБ, а також дозволяє менше часу витрачати на навчання дронів.

Детально про те, що це за технологія, які переваги вона дає на полі бою і до чого готуватися ми вже розповідали в окремому матеріалі — включно з відповіддю на питання, чи є такі розробки в Україні.

Читайте також: Розтрощити FPV-дронами базу РФ з танками та БМПТ "Терминатор": новий рівень від ЗСУ

Водночас актуальним сьогодні є питання, а як українські виробники засобів РЕБ реагують на появу таких дронів. "Наразі ми не бачимо цієї проблеми у масштабному виявленні. Про це більше розмов наразі, ніж є по суті таких дронів", — відзначив нам у коментарі заступник генерального директора української компанії Kvertus (входить до складу NAUDI) Олексій Чернюк.

FPV-дрон
Ворог працює над удосконаленням власних FPV-дронів

Він наголошує на тому, що сьогодні зазвичай "РЕБ йде за дронами" — тобто з’являються якісь нові модифікації тих чи інших безпілотників і вже потім виробники працюють над вирішенням цієї проблеми.

"Тому ми тут підемо абсолютно таким же шляхом. Зараз недостатньо інформації про те, як боротися з цією проблемою, бо вона ще не набувала масштабного характеру", — відзначають у Kvertus, акцентуючи, що як тільки проблема пошириться, то їхні інженери будуть знаходити рішення і для цього питання.

Раніше у Kvertus розповідали, чи є зрушення у розвитку засобів РЕБ на державному рівні і куди рухатися далі.

Читайте також: Як в Авдіївці діяли підрозділи FPV-дронів і в чому була складність їхньої роботи