xcounter
#

У ГУР МОУ є чим розвалювати російські оборонні заводи: результат удару по Борисоглєбську з супутника

10464
У ГУР МОУ є чим розвалювати російські оборонні заводи: результат удару по Борисоглєбську з супутника

Супутниковий знімок цілі удару у Борисоглєбську Воронезької області прямо говорить про "вибухові" можливості українських дронів

З'явилось підтвердження успішної атаки дронами по Борисоглєбську Воронезької області, яка була здійснена 9 квітня за допомогою далекобійних дронів-камікадзе. Офіційно, як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України цілю удару був "авіаційний завод".

Вочевидь мова йшла про 711-й авіаремонтний завод, який прилеглий до території навчального авіаційного центру підготовки льотного складу. А сьогодні, "Радіо Свобода" оприлюднила супутникові знімки самого удару.

Читайте також: Український виробник розповів про замовлення на наземні дрони і як швидко можна опанувати таку зброю

711-й авіаремонтний завод
711-й авіаремонтний завод, джерело: Радіо Свобода

На новому фото чудово видно, що один з корпусів підприємства отримав значні пошкодження, одно з його секцій завалилась.

Така руйнація для кількаповерхової будівлі прямо говорить про доволі "цікавий" розмір бойової частини, який дозволяє завдавати значної шкоди. І хоча звісно мова не йде про повне виведення з ладу потужностей підприємства, за рахунок удару по його ключовим технологічним ділянкам цілком можливо досягти призупинення його технологічних циклів, або зменшення об'єму виробництва.

У випадку з 711-м авіаремонтним заводом, то за наявною інформацією, він займався ремонтом та обслуговуванням авіаційні ракети "повітря-повітря" Р-27, Р-73, Р-33, "повітря-поверхня" Х-25, Х-58, а також апаратурою наведення крилатих ракет Х-55, а з ними й Х-555, а також Х-22.

Також доволі показовим є сам удар, бо мова йде про орієнтовну дальність удару у понад 300 км. А в цій виключно умовній зоні знаходиться достатня кількість доволі цікавих об'єктів для ударів. Не говорячи про те, що дальність деяких атак дійсно потужних дронів, на прикладі "Алабуги" демонструє, що і 1200 км не є кордоном можливостей.

Читайте також: США самі знищують своє положення гаранта безпеки: що далі та чому промова Жозепа Борреля дійсно важлива