xcounter
#

У 93-й бригаді розповіли, скільки цілей знищили та уразили за два місяці їхні дві групи FPV-дронів

5104
Ураження цілі FPV-дроном, скріншот з відео UMFT
Ураження цілі FPV-дроном, скріншот з відео UMFT

І в цих даних цікавий є передусім розподіл знищених та пошкоджених цілей

Пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" оприлюднила інфографіку, в якій детально розповіли, скільки цілей протягом двох місяців (за вересень-жовтень цього року) уразили та знищили дві групи FPV-дронів Black Raven і Signum.

Цікавим у цій інфографіці є передусім те, що у бригаді детально розписали не тільки загальну статистику, але й відокремили пошкоджені цілі від знищених, що важливо передусім тому, що не завжди уражену техніку можна записати у категорію знищених, бо ворог може відтягнути її в тил і відремонтувати.

Читайте також: "Укроборонпром" не виробляє аналог Shahed-136, але взяв правильний вектор по FPV-дронам

Так, наприклад, ми можемо побачити, що кількість знищених та поранених рашистів розподілилася наступним чином — 31 окупанта було знищено, і ще 45 отримали поранення. Крім того, FPV-дронами було знищено 9 ворожих бліндажів і ще 1 ворожу позицію пілотів БПЛА.

Щодо артилерійських систем, то доволі логічно, що САУ (1 знищено та 2 пошкоджено) пілотам вдавалося вполювати рідше, ніж гармати (8 пошкоджено). Крім того, зафіксовано знищення 2 ворожих мінометів, ще 5 було пошкоджено. Також знищено 4 ворожих склади з БК.

Щодо бронетехніки цифри теж промовисті, бо у всіх випадках пошкодженої техніки набагато більше, ніж знищеної, що в принципі зрозуміло з урахуванням невеликої бойової частини FPV-дронів (варто згадати, що нещодавно був представлений FPV-дрон від "Ескадрона" з БЧ у 4 кг).

Але й пошкоджена зброя для дешевих FPV-дронів — чудовий результат роботи військових. У бригаді декларують, що протягом двох місяців було пошкоджено 17 ворожих танків, 7 БМП, 2 БТР і ще 2 МТ-ЛБ. Знищено — 4 БМП, 1 БТР і 2 МТ-ЛБ. Загалом — 28 пошкоджених проти 7 знищених машин.

Аналогічна ситуація і з автомобільною технікою — загалом знищено 14 одиниць, і ще 43 одиниці отримали пошкодження. Крім того, розрахунками FPV-дронів бригади було пошкоджено одну систему ППО, вогневі позиції АГС/ПТРК/кулемет (2 знищено і 1 пошкоджено), пошкоджено одну систему РЕБ і знищено одну камеру спостереження.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що ворог працює над удосконаленням можливостей своїх FPV дронів, зокрема створив комплекс "Метроном", а також працює над іншими оновленнями.

Читайте також: ЗСУ вже половину артилерії та третину бронемашин армії РФ "виносять" FPV-дронами