xcounter
#

У 47-й бригаді показали відео, як змусили ворога кинути його "новітній" танк

27026
Т-90М "Прорив", фото ілюстративне
Т-90М "Прорив", фото ілюстративне

Окупанти з лютого 2022 року втратили десятки своїх Т-90М "Прорив"

Пресслужба 47-ї окремої механізованої бригади у соцмережах оприлюднила відео роботи своєї роти ударних безпілотників, які за допомогою FPV-дрона поцілили в "новітній" російський основний бойовий танк Т-90М "Прорив".

На відео ми бачимо, як рашисти на своєму танку спокійно їхали дорогою серед поля, тоді як наш оператор FPV-дрона влучно поцілив у башту танка окупантів. Хоча, судячи з усього, ворожа машина не отримала серйозних пошкоджень, але екіпаж запанікував і механік водій з’їхав з дороги.

Читайте також: Чому варто визначити базові стандарти для виробництва FPV-дронів

Танк проїхав крізь лісосмугу, зніс свій "мангал", крутанув баштою і зрештою зупинився посеред поля. Згодом з танка в різні сторони розбіглися члени екіпажу, залишивши свою машину. "Екіпаж "героїчно" втік, але ми обіцяємо їх наздогнати", — відзначають у 47-й бригаді.

Подальша доля ворожого Т-90М залишається невідомою — звичайно, не виключено, що наші військові згодом добили цю машину, втім, ворог зрештою міг її евакуювати, бо танк фактично залишається ремонтопридатним.

Т-90М
Момент ураження FPV-дроном ворожого танка Т-90М, скріншот з відео 47-ї ОМБр

Разом з тим, це відео чудово демонструє, що ефективною роботу FPV-дрона можна назвати не тільки коли в результаті ми отримуємо видовищні відео з детонацією БК і спаленою вщент технікою, але й ось такі випадки, коли одним ударом оператор дрона змусив екіпаж покинути машину, яка б в іншому випадку могла продовжити виконання бойового завдання з ураження наших позицій.

Т-90М
Рашисти покидають свій Т-90М "Прорив", скріншот з відео 47-ї ОМБр

Щодо втрат рашистами їхніх танків Т-90М "Прорив", то портал Oryx станом на сьогодні фіксує загалом 55 машин, серед яких як знищені, так і пошкоджені/покинуті та трофейні ворожі танки, і йдеться суто про зафіксовані на фото чи відео випадки.

Нагадаємо, раніше у Міноборони України розповідали, що покривати брак артилерійських боєприпасів у ЗСУ будуть FPV-дронами, виробництво яких у наступному році має зрости орієнтовно з 50 тисяч до орієнтовно понад 83 тисяч дронів на місяць.

Читайте також: Спільне виробництво озброєння з НАТО вже триває, а 1 млн FPV-дронів на рік більш ніж досяжно - Олексій Данілов